kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başkentte Nevruz düzenlenen etkinlikle kutlandı

AA
Giriş Saati : 22.03.2009 14:30
Güncelleme : 22.03.2009 17:45
Yeni Haber
Başkentte Nevruz, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Kolej Kavşağı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı...
Sıhhiye Toros Sokakta sabah saatlerinde toplanan Demokratik Toplum Partisi, Sosyalist Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Sosyalist Demokrasi Partisi ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Türkçe ve Kürtçe sloganlar attılar.

''Nevruz kutlu olsun'' ve ''Eşitlik, özgürlük ve barış'' yazılı pankartlar taşıyan gruplar, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Sıhhiye Köprüsü üzerinde Kolej kavşağına gelen gruplar burada oluşturulan arama noktalarında üstleri arandıktan sonra alana alındılar.

Mitingde söz alan sivil toplum temsilcileri, Türkçe ve Kürtçe olarak yaptıkları konuşmalarda, ''Kürt sorununun hala çözülemediğini ve çözüm yolundaki engellerin de kaldırılmadığını'' öne sürdüler. Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisinin yanı sıra müzik dinletisi de yapıldı. Konuşmalar arasında grupların ateş yakarak üzerinden atladıkları da görüldü.

Nevruz etkinlikleri nedeniyle başta çevik kuvvet olmak üzere çeşitli birimlerden toplam bin 500 polis görev yaptı. Grupların toplanması, yürüyüşü ve etkinlikler sırasında bir polis helikopteri sürekli olarak havadan grupların hareketlerini takip etti. Etkinlik nedeniyle Celal Bayar Bulvarı ile Kolej Kavşağı'na açılan yollar trafiğe kapatılırken, miting süresince Metro Kolej durağı kapatıldı.

Nevruz etkinliği yağış nedeniyle programlanan süreden önce sona erdi. Miting tertip komitesinin etkinliğin bittiğini anons etmesinin ardından gruplar dağıldı.