kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Üşüyen Ayaklar' futbol yıldızı oldu

Ercan DEMİRCİ / SABAH
21.03.2009
Van'da terör mağduru ailelerin, yırtık ayakkabılarıyla gündeme gelen çocukları, kurdukları futbol takımıyla il birincisi olarak yarı finale kaldı..
Van'da yırtık ayakkabılarıyla gündeme gelen Beyüzümü mahallesindeki Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu öğrencileri, futbolda büyük başarı yakaladı. İldeki onlarca okul takımını yenerek birinci olan yoksul aile çocukları, 16- 18 Mart arasında Erzurum'da düzenlenen bölge müsabakalarında da tüm rakiplerini eleyerek nisan ayında Osmaniye'de yapılacak yarı finallere katılmaya hak kazandı. 1990-95 arasında terör nedeniyle Hakkâri ve çevre ilçelerden göç eden yoksul ailelerin çocuklarından oluşan okul öğrencileri, daha önce yırtık ayakkabılarla okula gittikleri için gündeme gelmişti. Basında çıkan haberler üzerine Türkiye'nin hemen her tarafından gönderilen yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştı.

HEDEFTE FİNAL VAR
Son birkaç yıldır Van'da ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde düzenlenen okullar arası futbol müsabakalarında başarı yakalayan öğrenciler, bu yıl yardım paketlerinden çıkan spor malzemelerine kavuştu. Bu malzemelerle daha rahat çalışan çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ilköğretim okulları arası futbol müsabakasında, il birinciliğini kazandı.

NİSAN'DA OSMANİYE'DE
Takım, Erzurum'da düzenlenen müsabakalarda da yıldızlar kategorisinde, rakiplerini eleyerek grup birincisi olmayı başardı. Üşüyen Ayaklar Futbol Takımı, nisan ayında Osmaniye'de yapılacak karşılaşmalarda da aynı başarıyı göstermesi halinde, Çorum'da yapılacak Türkiye finaline katılacak.