kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dört yıllık esaretten ömür boyu sefalete

Yaser ÇAPAROĞLU / SABAH
21.03.2009
Aracının tamir parasını ödeyemediği için Irak'ta 4 yıl tutuklu kalan ve işkence gören TIR şoförü, kurtulduğuna sevinemiyor. Ahırdan bozma bir evde, komşularının yardımıyla yaşayan Atlar "Keşke orada ölseydim" diyor..
Evlenmek için para biriktirmek üzere Irak'a yük taşıyan ve burada arazılanan aracının tamir parası olan 200 doları ödeyemediği için peşmergelerce rehin alınan TIR şoförü İzzettin Atlar, acı ve işkenceyle geçen 4 yılın sonunda serbest kaldı. Rehin alındığı sırada pasaportunu da çaldıran Türk şoför, tutuklu kaldığı süre boyunca inanılmaz işkenceler gördü. Bu süre içerisinde ailesi kendisinden hiç haber alamadı.

ANNESİ KAHRINDAN ÖLDÜ
Oğlundan umudunu kesen 70 yaşındaki annesi Ayşe Atlar kahrından öldü. İzzettin Atlar, 4 yıl sonra Habur'a yakın bir yerde gözleri bağlı olarak Türk askerine teslim edildi. Gördüğü işkence ve yaşadığı korkudan dolayı kısmi hafıza kaybına uğrayan 35 yaşındaki İzzettin Atlar, Habur'da yapılan soruşturmalar neticesinde Türkiye'ye giriş yapabildi. Evine gidecek parası olmadığı için ailesine telefonla bile ulaşamayan Atlar, Antakya'dan 30 kilometre uzaklıktaki bulunan kököyüne yaya olarak ulaşmaya çalıştı, ancak- Demirköprü köyü yakınlarında baygınlık geçirdi. Cadde üzerinde bayılan Atlar'ı jandarma bularak Kurtuluş köyündeki evine bıraktı. Irak'a gittikten sonra kendisinden hiç haber alamayan yakınları sabah İzzettin Atlar'ı karşılarında görünce şok geçirdi.

AHIRDA YAŞIYOR
İzzettin Atlar'ın, Irak'taki işkence ve şokların tesirini üzerinden atamadığı ve psikolojisinin bozulmasından dolayı konuşmakta güçlük yaşadığı dikkat çekti. Bir süre psikolojik tedavi gören Atlar, annesinin öldüğünü ise kendine geldikten sonra öğrenebildi. Bir süre abisinin evinde kalan daha sonra ailevi nedenlerden dolayı buradan da ayrılan Atlar, yarısı yıkık olan ahırdan bozma evde yaşamaya başladı. Halen psikolojik tedavi gördüğünü belirten Atlar, "Komşular bu ahırı temizleyip bana kalmam için verdiler. Kaldığım ortamı görüyorsunuz. Şimdi keşke Irak'ta ölseydim diye düşünüyorum. Çünkü o zaman bu sefaleti çekmezdim. Doktor raporlarına göre vücudumun yüzde 30 hasar görmüş. Kış günü kapısı penceresi olmayan bu ahırda aç-susuz yaşıyorum" diye konuştu.