kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli Erdoğan'ı eleştirdi

AA
Giriş Saati : 21.03.2009 15:12
Güncelleme : 21.03.2009 18:54
Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin, AK Parti hükümetleri döneminden önceki 79 yılını inkar ettiğini öne sürerek, ''Sayın Başbakan 85 yıllık Cumhuriyetin kazanımlarının 79 yılını inkar ederek, kendisine masum ve mağdur rolü kesmek suretiyle hala siyasi ikbal peşinde koşmaktadır'' dedi.
Devlet Bahçeli, kara yoluyla geldiği Isparta'da miting öncesinde Büyük Isparta Otelinde bir süre dinlendi.

Daha sonra Valilik binası yanındaki Hükümet Meydanı'na geçen Bahçeli, alanda, ''Devletin başına Devlet gelecek'' sloganlarıyla karşılandı. Bahçeli'nin konuşması sırasında sık sık öksürdüğü görüldü.

MHP lideri, Ispartalıların Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında, Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Bahçeli, Türk milletinin uzun yıllardır çok partili hayata geçişle beraber, demokratik kültüründe, siyasi anlayışında, hoşgörüsünde çok büyük gelişmeler beklenirken, üç aydan bu yana süren seçim dönemi faaliyetlerinde, üzücü ifadeler kullanıldığını ve seçimlerin çığırından çıktığını bildirdi.

Bu seçim döneminde siyasetin kirlendiğini, üslubun çirkinleştiğini ifade eden Bahçeli, siyasi davranış ve değerlendirmelerin Türkiye'yi çok yanlış istikametlere götürebilecek, sürükleyebilecek bir durum ortaya koyduğunu söyledi.

Bu durumdan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olduğunu iddia eden Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bunda Başbakan'ımızın siyasi geleneğin dışında son zamanlarda kazanmış olduğu yeni alışkanlıklar etkili olmuştur. Sayın Başbakan bu seçimlerde çok hırçındır, Sayın Başbakan bu seçimlerde çok huzursuzdur. Sayın Başbakan bu seçimlerde kaba bir Türkçe ile konuşmaktadır. Sayın Başbakan, bu seçimlerde saldırgandır, haksızca iftiralarda ve yalanlarda bulunmaktadır.

Sayın Başbakan, devletin tüm imkanlarıyla Ata veya Ana uçağıyla helikopterlerle makam arabaları dizi dizi olarak, Başbakanlığın Cumhuriyet otobüsüne binerek, şehre büyük bir görkemle girmek suretiyle kendisini dalkavukların önermiş olduğu gözlüklerin kapsamında kalarak, biraz şaşırmış, biraz da böbürlenmiş ve kibirlenmiş olarak görülmektedir.''

DALKAVUKLAR BOŞ KAŞIKLA BESLER

Başbakan Erdoğan'ın kendisini Orta Doğu'nun eş başkanlığına hazırladığını ve kendisini buna alıştırdığını savunan Bahçeli, ''Sonradan Davos fatihi olmuş, onu da içine sindirmeye başladı. Şimdi de son günlerde bir son padişah sözüyle bu rüzgara yeni bir rüzgar ekleyerek, davranışlarında çok daha farklı hareketler sergilemeye başlamıştır'' diye konuştu.

Bu gidişatın hayırlı olmadığını öne süren Devlet Bahçeli, ''Dalkavukluklardan sakınmamız gerekir. Çünkü onlar insanı boş kaşıkla besler. Bu bakımdan dalkavuklara, bir lider çok fazla itibar etmemelidir'' dedi.

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın her türlü sıfatı böbürlenerek benimsediğini, bu yüzden dalkavuklarının çoğaldığını, ama ortada bir şey olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Başbakan'ın bu davranışlardan vazgeçmesinde yarar bulunuyor. TOKİ denen kuruluş, gerek ekonomik ve sosyal amaçlı çalışarak, Türkiye'deki konut eksikliğini tamamlayıp, vatandaşın uygun şartlarda, en uygun ortamlarda ev sahibi yapmayı hedeflemişken, şimdi sanal açılımlarla, dökülen binalarla, taşeron ve müteahhitlerin ödenmeyen paralarıyla çok büyük sıkıntı içindeyken, konut yapımını bir kenara bırakmış şimdi Sayın Başbakan'ın açık hava toplantılarında kürsü yapımıyla meşgul olmuştur, kırmızı halılar sermiştir. O kırmızı halıları görünce Başbakan Davos ruhunu hatırlıyor, son padişah sözlerine kapılıyor ve bir bu tarafa gidiyor, bir bu tarafa gidiyor. Sol tarafa giderse CHP'ye çarpıyor, sağ tarafa giderse Milliyetçi Hareket'e saldırıyor. Birçok şeyi de ya eksik biliyor öyle söylüyor, ya yanıltılıyor öyle konuşturuluyor veya da bilmesine rağmen böyle hareket ediyor. Bu da Sayın Başbakan'a yakışmıyor.''

79 YILIN İNKARI

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin 6 yıl 4 aydan bu yana AK Parti tarafından yönetildiğine işaret ederek, ülkenin yakın siyasi tarihinde hiç örneği görülmemiş güçlü bir iktidar olarak, tek başına bir partinin ülke yönetimine sahip olduğu bir dönemi yaşadığını anımsattı. AK Parti'nin anayasa değişikliği başta olmak üzere, Meclisten her türlü tasarıyı kanunlaştıracak, Hükümet olarak her türlü yetkiyi kullanabilecek ve Türkiye'yi yönetmek için güçlü bir kadroya, bürokrasi olarak sahip olabilecek durumdayken, kötü yönetildiğini iddia eden Bahçeli, Başbakan'ın kötü yönetiminin bütün eksikliklerini, yanlışlıklarını, bütün beceriksizliklerini, 2002 yılının öncesine attığını öne sürdü.
Bahçeli, ''Başbakan 85 yıllık Cumhuriyetin kazanımlarının 79 yılını inkar ederek, kendisine masum ve mağdur rolü kesmek suretiyle hala siyasi ikbal peşinde koşmaktadır'' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin AK Parti'nin iktidara geldiği tarih olan 2002'den önceki döneminin çok iyi bilinmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Hizmet edene saygı göstermek Türk milletinin karakteri olsa gerekir'' dedi.