kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Liderler Anadolu'da

21.03.2009
'YSK danışıklı dövüş içinde'
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, İzmir'de yaptığı seçim turunda Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) oy kullanabilmek için getirdiği kimlik numarası şartının bir dayatma olduğunu savunarak, "YSK'nın tavrı halkı tanımazlıktan kaynaklanmıyorsa hükümetle danışıklı dövüş içerisinde olduklarını zannediyorum'' dedi. Bornova Merkez Camisi'nde cuma namazını kılan Soylu, camiye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soylu, YSK'nın oy kullanabilmek için getirdiği kimlik numarası şartının anayasaya aykırı olduğunu öne sürdü ve "Bu tavır Türkiye'nin halen ceberut bir devlet olduğunugösteriyor'' dedi.


Sezer'in hedefi Baykal oldu
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bartın'da yağmur altında şemsiyesiz yürüyerek, ıslanınca seçim bürosunda bir süre soba başında ısındı ve partililerle sohbet etti. Bir partilinin, DSP'nin yerel seçimlerden çekileceği ve CHP'ye destek vereceği iddialarına yönelik sorusu üzerine Sezer, şöyle dedi: "Pislik yapıyorlar, ahlak dışı davranıyorlar. 1999 seçimlerinde Edirne'de tek başımıza yüzde 57 oy aldık, Baykal ise yüzde 8.5'ta kalmıştı. İkimiz birlikte girdiğimizde ise yüzde 24 aldık. Bu millet bunlara oy vermiyor. Bu millet CHP'yi iktidar, Baykal'ı da Başbakan yapmaz. Terbiyesizler, onlar gitsin kumda oynasınlar.''

'Biz siyaseti zarif yapıyoruz'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Siyaseti dürüstlük, temizlik, nezaket, zarafet içinde yapan bir partiyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir partiyiz. Milliyetçi, maneviyatçı ve demokratik bir hareketiz'' dedi. Ordu'nun Gölköy ilçesi Güzelyurt beldesinde düzenlenen mitingde halka seslenen Yazıcıoğlu, bazı partilerin düzenledikleri mitinglere başka il ve ilçelerden otobüslerle partili taşıdıklarını savundu. Bu tür faaliyetlerin, partilerin aldıkları hazine yardımı ile yapıldığını anlatan Yazıcıoğlu, "Bunu kimin parasıyla yapıyorlar, sizin paranızla yapıyorlar. Devletin hazinesinden aldıkları para ile yapıyorlar" dedi.