kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yarın için biraz sabır istiyoruz"

CİHAN
Giriş Saati : 21.03.2009 12:01
Güncelleme : 21.03.2009 18:54
Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler yarın İstanbul'da 5 partinin miting yapacağını belirterek, İstanbullular'dan biraz sabır ve fedakarlık istedi. Vali Güler kendi tercihlerinin aynı yerde sadece bir partinin miting yapması yönünde olduğunu ancak yarın için de gerekli tüm tedbirlerin aldığını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, valilikte gerçekleştirilen Nevruz tebriklerinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İstanbul'da 21 ve 22 Mart tarihleri arasında çok hareketli bir trafik yaşanacağını kaydeden Güler, "Kazlıçeşme'de bugün gerçekleştirilecek Nevruz ve yarınki parti mitingleriyle ilgili gerekli tüm tedbirler alındı. Bu hareketliliğe bir de Su Forumu Bakanlar Komitesi toplantısını dahil etmek lazım. İstanbul'da bu saydığım organizasyonlar büyük bir trafik yaratıyor." şeklinde konuştu.

Siyasi partilerin programını valiliğin tanzim edemeyeceğini hatırlatan Güler, "19-28 Mart tarihleri arasında il ve ilçe seçim kurulları açık ve kapalı toplantıların yerlerini tespit eder.Valiliğin güvenlik önlemi alma dışında bir görevi yok. Tercihimiz bir yerde sadece bir partinin miting yapmasıdır. Partiler kendi programlarını buna göre düzenleyemedikleri için ve ısrarla böyle bir arzu içinde oldukları için bir yerde birden fazla miting düzenlenecek. Seçim Kanunu gereği ilçe seçim kurulları bir meydana birden fazla talip olursa ya kura çekerek ya da aralarında anlaşma sağlayarak tanzim yapar." dedi.

AK Parti'nin Kazlıçeşme, CHP, Saadet Partisi ve BBP'nin Çağlayan, DP'nin de Gaziosmanpaşa'da yarın miting yapacağını hatırlatan Güler, böylesine yoğun katılımların olduğu yerlerde gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı. Birden fazla miting olan bölgelerde emniyet müdürleri ve siyasi parti temsilcilerinin müşterek bir toplantı yaptıklarını kaydeden Vali Güler, bu görüşmede anlaşma sağlandığını söyledi. "İstanbullulardan biraz fedakarlık ve sabır bekliyorum" diyen Güler, miting gerçekleştiren partileri de kurallara uymaya davet etti. Bu hareketliliği İstanbullular'la birlikte aşacaklarını dile getiren Güler, bazı siyasi partilerin yer tahsisi konusunda taleplerinin tam karşılığını alamadıklarını ifade etti.

Bir basın mensubunun "Stadyumların bu tip mitinglere tahsisi soz konusu olamaz mı?" şeklindeki sorusuna karşılık Güler, "Stadların kapasitesi belli. En fazla 40 bin kişi alabilir. Siyasi partiler daha fazla kişi topluyor. İstanbul'da gösteri ve yürüyüş yapılacak alanlar bellidir. Seçim kurulları bu meydanları nazara almıştır. Bunların dışında bir yer günlük hayatı sıkıntıya sokar. Keşke yüzlerce meydan olsa ve günlük hayat sıkıntıya girmese. Ama 4 meydan İstanbul için yeterli diye düşünüyorum" dedi.

Stadlarla ilgili talep gelmesi halinde il ve ilçe seçim kurullarının talebi değerlendireceğini vurgulayan Güler, "Güvenlik makamlarından görüş güvenlik tedbirleri konusunda görüş alır. Valinin yetkisi yoktur. Kaldı ki şimdiye kadar böyle bir talep gelmemiştir. Ayrıca stadyumların ve yeşil sahaların böyle bir organizasyonda zarar göreceği de aşikar" diye konuştu.

Bu arada İstanbul Valisi Güler tüm vatandaşların Nevruz Bayramı'nı kutladı. Nevruz'un tarihin en eski bayramı olduğunu hatırlatan Güler, "Nevruz çekişmenin kavganın aracı olarak kullanılmasın. Demokratik hak ve özgürlüklerin sonuna kadar kullanılmasından yanayız. Ama kanunların öngördüğü çerçevede" dedi.