kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sözleşmeli memurun 15 bin dilekçesi Meclis'te

(ANKA)
Giriş Saati : 20.03.2009 14:07
Güncelleme : 20.03.2009 22:25
Yeni Haber
Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli memurların kadro talebini içeren 15 bin dilekçeyi Meclis Dilekçe Komisyonu'na vererek, "Bu 15 bin dilekçede sözleşmeli çalışma şartları nedeniyle ailesinden ayrılmış, işyerinde çalışma huzuru kalmamış sağlık personellerinin dramı vardır. 15 bin dilekçede insan onuruna yakışır çalışma koşulları isteyen kamu çalışanlarının istekleri vardır" dedi.

Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli memurların kadro talebini içeren 15 bin dilekçeyi TBMM Dilekçe Komisyonuna verdi. Dilekçeleri teslim etmeden önce Meclis önünde bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sözleşmeli personelin bir dram yaşadığını savunarak, "Bu 15 bin dilekçede sözleşmeli çalışma şartları nedeniyle ailesinden ayrılmış, işyerinde çalışma huzuru kalmamış sağlık personellerinin dramı vardır. 15 bin dilekçede sadece eşitlik hakkını isteyen sözleşmeli personellerin kadro talepleri vardır. 15 bin dilekçede insan onuruna yakışır çalışma koşulları isteyen kamu çalışanlarının istekleri vardır" dedi.

Sadece Sağlık Bakanlığı'nda 50 bin sözleşmeli personelin mağdur olduğunu belirten Kahveci, sözleşmeli personelin yüzde 80'ninden fazlasının çalışmak amacıyla yaşadığı şehri ve ailesini terk ettiğini söyledi. Verdikleri mücadele sonucunda sözleşmeliler için yeni haklar kazandıklarını dile getiren Kahveci şunları söyledi:

"Yetkili sendika olarak toplu görüşmelerde sözleşmelilerin sorunlarını gündeme getirerek çözüm için mutabakat imzalandık. Sözleşmelilere yeni haklar sağlayan Bakanlar Kurulu kararının çıkmasını sağladık.. Dün sözleşmeleri biliyorlardı imzalamasalardı diyenlerin bugün bu hakları vermek zorunda kalmaları gösterdiğimiz yoğun çabaların bir sonucudur. Fakat bu kazanımlarda sorunu tamamen çözememiştir. Özellikle eş durumdaki kısıtlama çalışanların mağduriyeti gidermemiştir. Sorunların çözümün sözleşmeli memurların bir an önce kadroya geçirilmesiyle mümkün olacaktır. Başlattığımız "Kadromu İstiyorum' kampanyasına sözleşmeli memurların kısa zamanda 15 bin dilekçe ile destek vermeleri de çalışanların kadroyu nasıl beklediklerinin bir göstergesidir. Seçimlerin ardından sözleşmelilere kadro taleplerinin Meclis gündemine alınması için siyasi partilerin grup başkan vekilleri ve Meclis yetkilileriyle de görüşmeler yapacağız. Sözleşmelilere kadro verilmesi konusunda son derece kararlıyız."

Basın açıklamasının ardından Türk Sağlık-Sen yetkilileri sözleşmelilerin kadro talebini içeren 15 bin dilekçeyi Meclis Dilekçe Komisyonuna teslim etti.