kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Pazar günü hangi parti nerede miting yapacak?

CİHAN
Giriş Saati : 20.03.2009 14:18
Güncelleme : 20.03.2009 22:25
Yeni Haber
İstanbul'da 22 Mart Pazar günü yapılacak mitinglerle ilgili tartışmaya İl Seçim Kurulu son noktayı koydu. Buna göre AK Parti Kazlıçeşme Meydanı'nda, CHP, SP ve BBP ise Çağlayan Meydanı'nda sırayla miting yapacak.

Miting alanı tartışmasına sonradan katılan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, CHP mitinginin görünmeyen ve anlaşılamayan iki nedenden dolayı Çağlayan'a alındğını belirtti.

CHP'nin bu değişikliğe itiraz etmemesini anlayamadıklarını dile getiren Karaduman, görünmeyen nedenlerin ise iktidar partisinin baskısı olarak ima etti.
İstanbul'da yaşanan miting meydanı tartışmasıyla ilgili son kez kameraların karşısına geçen SP İl Başkanı Sadrettin Karaduman, ortaya çıkan son kararda "görünmeyen ve anlaşılamayan" nedenlerin etkili olduğunu söyledi.

CHP'nin tavrını, Kazlıçeşme ile ilgili mücadele etmemesini anlayamadıklarını ifade eden Karaduman, görünmeyen nedeni ise şöyle açıkladı: "Görünmeyen ve anlaşılamayan iki neden var. Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu iki partinin mitingini Kazlıçeşme'de yapılmasını karar bağlamasına rağmen, görünmeyen ve anlaşılamayan nedenlerle Kağıthane İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin Çağlayan'da miting yapmasını kararlaştırdı. Bu görünmeyen dediğimiz şey görünmeye başladı. Bu devletin bakanı 'Bizim partimize oy vermezsiniz hizmet alamazsınız.' diyor. Bir tehditle işe başlıyor. Bunun alt birimleri de bu şekilde düşünuyorlar ki bakıyorsunuz İstanbul Valisi Muammer Güler, çok haklı olarak '3-4 saat ara ile iki miting bir arada yapılamaz' dediği halde 3 mitingin bir arada aynı meydanda yapılmasına karar veriliyor." dedi.

Son durumda bir yerde bir pabuca iki ayağı sığdıramayanların başka bir yerde bir pabuca üç ayağı sığdırmaya çalıştıklarını aktaran Karaduman, "Biz saat 14:00'da Çağlayan'da olacağız. Bütün İstanbul halkını bekliyoruz. Bu konuda herhangi bir sorunun, suistimalin olmayacağını umuyorum. Buradan CHP'ye bir çağrı yapmak istiyorum. Bu karar yeni ve geç alınmış bir karar. Lütfen alanı mümkün olduğunca erken boşaltın ki biz de oradaki hazırlıklarımızı yapalım." dedi.

CHP'lilerin televizyon yayınlarında "Ses sistemlerimizi kullanabilirler" şeklinde teklifleri olduğunu hatırlatan Karaduman "Nezaketleri için teşekkür ederiz. Biz kendi ses sistemimizi kullanmak istiyoruz. Ancak yine de kendileri ile ve Valilik ile görüşeceğiz." dedi.

Bir gazetecinin CHP, "Neden Kazlıçeşme'de ısrarcı olmadı? AK Parti ile kıyaslanmak istemediği için mi?" şeklindeki sorusunu cevaplandıran Karaduman, "22 Mart'ta İstanbul'da yapılacak 3 miting kesinlikle birbirileriyle kıyaslanacak. Bu üç miting 29 Mart Yerel Saçimi'nin sonucunu, kaderini belirleycek. Bütün Türkiye buna kilitlenmiş. Hodri Meydan hadi bakalım. Saadet partisi mi, CHP mi AK Parti mi?" diye konuştu.