kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Gel televizyona çıkalım"

İHA
Giriş Saati : 20.03.2009 17:35
Güncelleme : 20.03.2009 22:25
Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı düelloya davet etti.

Baykal, "Gel televizyona çıkalım. Sen ne biliyorsan söyle, ben de söyleyeyim. Millet dinlesin. Ya da milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalsın, sadece ikimizinki kaldırılsın, televizyonda konuşmuyorsun işi o zaman mahkemeye verelim" dedi.

Partisinin Kırklareli mitinginde halka seslenen Baykal, hükümeti eleştirdi. Baykal, yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını savunarak, "Dıştan gelen paraya, faize güvenmeyin, yatırım yapın diyoruz. Alın terine güvenin diyoruz. Türkiye bu gidişe mahkum değil. İzlenen politika doğru politika değil. Çok para alındı ama o parayla yapılması gerekenler yapılmadı. Başka işler yapıldı. Yolsuzluklar yapıldı" dedi.

Deniz Feneri konusuna değinen Deniz Baykal, Türkiye'de, dünyada örneği görülmeyen yolsuzluklar yaşandığını savundu. Baykal, "Bunlara bakarsan, Türkiye hızla zenginleşti diyorlar. Adam başına milli gelir 10 bin dolara çıktı diyorlar. 5 kişilik bir ailenin milli geliri 50 bin dolar. Var mı böyle bir şey. Türkiye çağ atladı diyorlar da, Türkiye halkın zenginliği bakımından değil belki ama yolsuzluklarda çağ atladı. Türkiye'de, dünyada örneği görülmeyen yolsuzluklar yaşanıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük
yolsuzluklarının yaşandığı bir ülke haline geldik. Eskiden yolsuzluk kişisel yolsuzluktu. Sütü bozuk birisi eline bir fırsat geçince yolsuzluk yapardı. Şimdi yolsuzluk, teşkilatlı yolsuzluk. El birliğiyle yapılıyor. 40-50 kişi bir araya geliyor. Teşkilat kuruyor, dernek kuruyor, şirket kuruyor. Şimdi şirketli yolsuzluk dönemindeyiz. İşin başı var. Saymanı var, yönetim kurulu üyesi var, kuryesi var, muhasebecisi var. Tam teşkilatlı bir yolsuzluk oluşumu. Artık öyle yapılıyor" diye konuştu.
Hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Baykal, şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan mitinglere giderken çocuklara oyuncak dağıtıyor. Otobüsteki oyuncaklar da devlet parasıyla alınıyor. Arkasında koşsunlar da hareket olsun diye oyuncakları dağıtıyor. Sen çocuklara oyuncak dağıtacağına, babalara iş ver. Sen ona iş ver, babası gerekirse oyuncak da alır, kitap da dağıtır. Karışma. İş ver görevini yap. Türkiye'de valiler, genel müdürler artık ölçüyü kaçırdılar. Siz bugün buraya niye geldiniz. Vali size resmi yazı mı yazdı. Siz gönülden geldiniz biliyorum ama bunlar oluyor.Eskişehir'de açılış var. Tren kaldırılıyor, demiryolu işçileri Başbakan'ı alkışlamaya gidiyor."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçimlerin ardından Türkiye'ye bahar geleceğini söyledi. Türkiye'nin temizlenmeye ve yenilenmeye ihtiyacı olduğunu savunan Baykal, "Babası işsiz kalan 13 yaşındaki çocuk bağırıyor. Aslında Başbakan'ın o sese kulak vermesi lazım. O masum bir çocuğun içinin sesi. O çocuğa sahip çıkması, kucaklaması lazım. Sen padişah mısın, ne hakla vatandaşa böyle muamele ediyorsun. Sen vatandaşa küstahlık yapma hakkına sahip misin? Seni oraya bu millet getirdi, seni oradan bu millet indirecek. Valiler de korkudan devletin emrinden çıkıp, Başbakan'a yaranmaya çalışıyorlar. O valilerin kulağına küpe olsun. Recep Tayyip Erdoğan'a güvenerek bunları yapanlar bilsinler, AKP ile geldiler, yarın APS ile giderler. Millete efendilik yoktur, millete değer vermek vardır. Bunları inşallah 29 Mart'ta öğreteceğiz" dedi. Baykal, Başbakan Erdoğan'ı düelloya davet ederek, "Gel televizyona çıkalım. Sen ne biliyorsan söyle, ben de söyleyeyim. Millet dinlesin. Arkamdan konuşma, yüzüme konuş. Niye gelmiyorsun, verecek cevabın mı yok. Televizyona gelmiyor. O zaman diyorum ki, milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalsın, sadece ikimizinki kaldırılsın, televizyonda konuşmuyorsun işi o zaman mahkemeye verelim. Ona da yok" ifadelerini kullandı. Baykal konuşmasının ardından partisinin Kırklareli adaylarını halka tanıttı.