kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Müfettiş kılıklı"

AA
Giriş Saati : 20.03.2009 14:10
Güncelleme : 20.03.2009 22:25
Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, ''Ankara'dan göndermişler bir tane müfettiş, İstanbul'a. 'Sakin güç'müş. Neresi sakin, neresi güç, beni onu anlamadım. Müfettiş kılıklı'' diyerek eleştirdi.

Partisinin Şişli ilçe örgütünce taksici esnafına verilen yemeğe katılan Egemen Bağış, Türkiye'nin kritik bir döneme girdiğini söyledi.

Bu seçimin yalnızca Kadir Topbaş'ın İstanbul'a, Emin Haberdar'ın Şişli'ye belediye başkanı olmasını sağlayacak bir seçim olmadığını belirten Bağış, bu seçimin, Türkiye'de 7 yıldır başlatılan kalkınma hamlesinin, demokratikleşmenin, çağdaşlaşmanın ve ekonomik refaha ulaşmanın devamıyla ilgili çok önemli bir olay olduğunu bildirdi.

AK Parti hükümetinin 7 yıl boyunca yaptığı hizmetlerin, ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'' mantalitesiyle gerçekleştiğini belirten Bağış, ''Bu sürecin, çalışmaların devamı için sizlerin desteğinizi istiyoruz'' dedi.
Bağış, AK Parti iktidarının tüm hizmetlerinin başlangıcında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesinin olduğunu ifade ederek, yerel seçimlerin söz konusu hizmetlerin sürmesi için önemli olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de halkın, kendisine hizmet edenleri unutmadığını ve bu kişilere bir haksızlık yapıldığında da onu karşılıksız bırakmadıklarını belirten Bağış, Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'nden çıktıktan sonra kurduğu AK Parti'nin de bu nedenle iktidara geldiğini kaydetti.
Bağış, ''Biz sizlerden koparsak, fildişi kulelerden bakmaya kalkarsak, sizi değil de kendimizi düşünmeye başlarsak, bizi de sandığa gömersiniz. Ondan hiç şüphem yok. Gömmeniz de lazım. Başka türlü demokrasi bu ülkede kalkınmaz'' diye konuştu.

''ANKARA'DA BAŞKA PARLAYAN BİRİLERİ VARSA ONLARI DA GÖNDERSİN''

AK Parti'nin Şişli Belediyesi başkan adayı Emin Haberdar'ın, ilçede sevilen, sayılan, çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle takdir toplayan bir kişi olduğunu belirten Bağış, şunları kaydetti:

''Bu seçimde sizlerin vermesi gereken karar şu; 'Şişli'de Büyükşehir Belediyesi ile, Ankara ile uyum içinde çalışan bir belediye başkanı mı olsun, yoksa onlardan farklı hareket eden, Şişli'den başka yerlere zıplamak isteyen, Şişli'den çok başka hedefleri olan birisi mi olsun?' Bunun kararını vermeniz lazım.''

Konuşmasında, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, ''Ankara'dan göndermişler bir tane müfettiş, İstanbul'a. 'Sakin güç'müş. Neresi sakin, neresi güç, beni onu anlamadım. Müfettiş kılıklı'' sözleriyle eleştiren Bağış, ''Sayın Baykal müsterih olsun. Ankara'da başka parlayan birileri varsa onları da göndersin. Biz İstanbul'da hırpalar, gereğini yapar göndeririz. Allah sayın Baykal'ı CHP'nin başından eksik etmesin. Allah O'na uzun yıllar, uzun ömürler nasip etsin. CHP'nin başında kalsın'' dedi.

Nazım Hikmet'in, Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşlığına geri alındığını hatırlatan Bağış, ''Onca sosyal demokratlar geldi geçti, onca şair başbakanlar geldi geçti, hiçbirinin yapamadığını AK Parti yaptı. Teşekkür beklemiyorduk zaten. Çünkü yürekleri varmaz teşekkür etmeye Türkiye'nin sözde sosyal demokratlarının'' diye konuştu.

Davetlilerden, 29 Mart'ta seçim sandığına gittiklerinde düşünmelerini isteyen Bağış, sözlerini şöyle tamamladı:

''Türkiye'nin bütün Avrasya'nın ilham kaynağı olabilecek bir anayasaya kavuştuğu, gerçek demokratik standartlara ulaştığı, gerçekten insanların insanca yaşadığı, özgürlüklerin arttığı, birbirimizin değerleriyle çatışmadığımız, birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip kucakladığımız günlere doğru ilerliyoruz. Bu süreci güçlendirelim.''