kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül'den Nevruz mesajı

ANKA
Giriş Saati : 20.03.2009 11:46
Güncelleme : 20.03.2009 22:25
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milletin zenginliklere her zaman sahip çıkacağını, her Türk vatandaşının etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunun bilinciyle yarınlara güvenle yürüyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Baharın habercisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü Nevruz Bayramını içten duygularla tebrik ettiğini belirten Gül, Türk dünyasının Nevruz'da baharın gelişini, doğanın dirilişini kutlarken, bu yeni uyanışın barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olması umutlarını da dile getirdiğini bildirdi. Doğadaki canlanmanın, insanlığa iyiliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin egemen olduğu bir dünya için umut verirken, bahar renklerinin harmonisiyle, bir bütünü oluşturan farklılıkların ve çeşitliliğin yarattığı zenginliğin gözler önüne serildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Nevruz, kardeşçe, şenliklerle ve huzur içinde kutlanması gereken, bir bütün olduğumuzu hatırlatan bir bayramdır" dedi. Gül şöyle devam etti:

"Türkiye ve bütün Türk dünyası, insanlık için mutluluk ve huzurun anahtarının, barış ve adalet olduğunun bilincindedir. Yan yana, omuz omuza çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz'da Türk dünyası, ayrımcılığın olmadığı bir dünya, barış ve kardeşlik özlemini vurgulamaktadır.

Kardeşlik, hoşgörü ve sevgiyle yoğrulan bu topraklarda, milletimiz büyük zorluklara göğüs germiş, yaşadığı acıların üstesinden gelmiş, sahip olduğu yüce değerleri yüzyıllar boyunca korumuştur. Türkiye farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanların bir arada, huzur içinde yaşadığı, farklı sosyolojik gerçekleri ve gelenekleri bünyesinde barındıran büyük bir ülkedir. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır. Dolayısıyla herkes kendi gelenekleri çerçevesinde Nevruz'u kutlayacaktır.

Milletimiz, zenginliklerimize her zaman sahip çıkacak; her Türk vatandaşının etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunun bilinciyle yarınlara güvenle yürüyecektir. Bu ülke hepimizindir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatandaşların mutluluğunu ve huzurunu temel alan bir anlayışla, geleceğe güçlü şekilde ulaşması için herkesin elbirliği içerisinde çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, omuz omuza vererek, birbirimize sevgi, değerlerimize saygı duyarak hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin bu konuda sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inancım tamdır" dedi.