kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Atamaları ehliyet ve liyakata göre yaparız'

Yaşar ÖNEL - Öner ŞAN / KÜTAHYA
19.03.2009
"Şu an valilerin çoğu imam hatipli" eleştirisine tepki gösteren Erdoğan, "Ben imam hatip mezunuyum. Ama asla böyle bir arayışın içinde olmadım" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, 49'uncu mitingini yaptığı Kütahya'da önceki gün bir televizyon programında, "Şu an valilerin çoğu imam hatip kökenli" denmesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Velev ki imam hatip kökenli olsun. Onlar bu ülkenin evladı değil mi?" diye sordu. Seçim yasakları nedeniyle şehre, günlük 3 bin 500 euroya kiralanan Falcon 900 tipi uçakla gelen Erdoğan, vatandaşlardan yalan haber yapan medyaya iltifat etmemelerini isteyerek, şöyle konuştu: "Dün akşam bir televizyon kanalında.. Çok enteresan, insanda biraz edep adap olur. Ben kendim imam hatip mezunuyum. Ama asla böyle bir arayışın içinde olmadım. Ehliyet ve liyakattan hareketle atamalarımızı yaparız. Velev ki imam hatip kökenli olsun. Gidip siyasalı, hukuku bitiriyorsa, valilik yapma ehliyet ve liyakatına sahipse bu seni niye rahatsız ediyor? Onlar bu ülkenin evladı değil mi? Talimatı verdim müsteşarıma. Kaç tanesi imam hatip kökenli bunu halkım bilsin. Ve bunların ne denli yalan haberle hayat bulmaya çalıştıklarını milletim bilsin.''

KRİZ DUASINA ÇIKIYORLAR
Muhalefete "Türkiye'nin kaybetmesi için kriz duasına çıkıyorlar" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Kütahya'nın güzel bir sözü var: 'Oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' dermiş. Yerini bulmuşlar, 'yenim dar' demiş. İşte bunların siyaseti bu. Özür, bahane, mazeret siyaseti. Küresel kriz ipine sımsıkı sarıldılar, krizi, işsizliği istismar ederek, oy toplamaya çalışıyorlar." Başbakan, partisinin Burdur mitinginde ise Burdur Milletvekili ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'dan dizeler okuyarak, "İstiklal Savaşı'nda şehit olanların torunlarına küçük düşünmek yakışmaz. Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz. Büyük düşüneceğiz, büyük hedeflere koşacağız" dedi. CHP lideri Baykal'a eleştirilerini Burdur da da sürdüren Erdoğan şöyle konuştu: "Televizyon televizyon gel diyor. Bak haberde isimler veriyorsun. Onlar seninle iyi anlaşır. Sen çık onlarla televole şeklinde şov yap. 29 Mart akşamı asıl şovu milletim yapacak."