kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mart kapıdan baktırdı!

Çağdaş ÇETİNDEMİR
20.03.2009
Soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına alırken, İstanbul'daki kar yağışı şaşkınlık yarattı. Hava bugün ve yarın bulutlu olacak, sonraki iki gün ise soğuk hava geri dönecek..
Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava, başta yurdun batısı olmak üzere Türkiye'yi dün etkisi altına aldı. Güne yağışla başlayan Marmara Bölgesi'nin genelini etkisi altına alan sağanak, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Soğuk ve yağışlı hava İstanbul'da da etkili oldu. Şiddetli esen rüzgârla birlikte havanın aşırı soğuması yağışları kara çevirdi. Şehrin yüksek kesimlerinde kar yağarken, sıcaklık 1 derece hissedildi.

DOĞU'YA DOĞRU KAYACAK
Ege ve Akdeniz kıyılarında da yağmur şeklinde görülen yağış, iç kesimlerde kara çevirdi. İç ve Doğu Anadolu'da ise yoğun kar yağışı gerçekleşti. Yağışlarla birlikte hava da soğudu. Sıcaklık, yer yer eksi değerlere düştü. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün soğuk ve yağışlı hava Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu'ya doğru kayacak. Bugün ve yarın Marmara ve Ege'de yağış kesilecek. Batı'da hava sıcaklıkları 2 ile 4 derece yükselecek ve bulutlu hava hâkim olacak. Yarın tüm yurtta etkisini kaybedecek yağışlar, pazar günü yurdun doğusu hariç geri dönecek. Pazartesi ise yurt genelinde yağış meydana gelecek. Geri dönen yağışlar, İç ve Doğu Anadolu ile yüksek kesimlerde kar olarak görülecek.

DON UYARISI...
Yetkililer, İç ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don nedeniyle yaşanabilecek olaylara karşı vatandaşları uyardı. Doğu Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Karadeniz'de çığ riski bulunuyor. Dün yüksek kesimlerine kar yağan İstanbul'da bugün sıcaklık değerleri 3 ile 10 derece olacak. Yarın hava sıcaklıkları yükselecek. Sonraki 2 günde ise sağanak görülecek. İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 90'ı aştı.