kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aile boyu medeniyetler ittifakı

Fehmi ATAY
20.03.2009
İncil ve Kuran'ı karşılaştıran çalışma yapan, Türk kültürü hayranı Hollandalı rahip Ari Van Buuren, Müslüman olan kızı ile birlikte İstanbul'u ziyaret etti..
Hollanda'da Utrecht Akademi Hastanesi'nde Başpapaz ve Manevi Rehberlik Bölümü Başkanı olarak görev yapan Ari Van Buuren, İslam dinini seçen kızı Elsanne ile birlikte geçtiğimiz günlerde İstanbul'a yaptığı ziyareti unutamadığını söyledi. İstanbul'dan çok etkilendiğini ve bu kente âşık olduğunu belirten Hıristiyan din adamı, en kısa sürede eşi ile bu tarihi kente yeniden geleceğini söyledi. Beş kızı bir oğlu olan Ari Van Buuren'in 37 yaşındaki kızı Elsanne bir Lübnanlı ile evlendikten sonra Souad adını alarak İslam dinini seçti. Oğlundan 1 yaşında torunu olan Ari Van Buuren, kızının inancına son derece saygılı.

DİNLERİ KARŞILAŞTIRDI
Hollandalı rahip, daha önce Müslüman olan meslektaşı Abdul Wahid van Bommel ile İncil ve Kuran'ı karşılaştırdıkları "Farklı Ama Farksız-Farksız Ama Farklı" isimli bir inceleme ve araştırma kitapçığı hazırlamıştı. Aynı zamanda Mevlana hayranı olan Van Buuren, bir Türk kültürü hayranı. Türk mutfağını da çok seviyor. Türk misafirperverliği için ise "Biz bunları beceremeyiz" diyor. Eyüp Sultan Türbesi'nin altındaki kuyuya inip şifalı sudan içen Van Buuren Fransa'da da bir kilisenin altında buna benzer şifalı ve kutsal bir suyun olduğunu söylüyor. Hollandalı rahip, görev yaptığı hastanede Türk müziği konseri vermesi için bestekâr Amir Ateş'i davet ediyor. Amsterdam'da THY uçağının düşmesinin kendisini derinden üzdüğünü belirten Van Buuren "Bugünlerde hep Türk dostlarımı düşünüyorum ve acılarını yürekten paylaşıyorum" diyor.