kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Akraba evliliği kurbanı çocuklar

AA
Giriş Saati : 20.03.2009 13:09
Güncelleme : 20.03.2009 21:10
Yeni Haber
Batman'da akraba evliliği sonucu 6 çocuğu da kalbi delik dünyaya gelen Ahmet Gezici, çocuklarının tedavisi için hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Aydınkonak afet evlerinde oturan Ahmet ve Nazlı Gezici çiftinin çocukları Hüsna (14), Metin (12), Hacı (10), Maruf (8), Raşit (6), Gülten (2), kalpleri delik olarak dünyayla geldi.

Yeşil Kartlı olduğunu ve çocuklarını defalarca doktora götürdüğünü anlatan Ahmet Gezici, doktorların çocuklarının donanımlı bir hastanede ameliyatla sağlığına kavuşabileceğini söylediklerini belirtti.

Gezici, şöyle dedi:

''Eşimle amca çocuklarıyız. 6 çocuğumun da kalbi delik. Defalarca doktorlara gittik. Doktorlar akraba evliliği nedeniyle çocukların kalbi delik olarak dünyaya geldiğini söylediler. Tedavilerinin de Batı'daki donanımlı herhangi bir hastanede yapılabileceğini söylediler. Yeşil Kartım var, ancak yol parası, gideceğim yerde kalırken yapacağım masrafları karşılayacak durumum yok. Bu nedenle hayırseverlerden yardım elini uzatmalarını bekliyorum. Çocuklarım tedavi olmazsa ölecek.''

Gündelik işlerde çalışarak kira parasını zor çıkardığını, tüm imkansızlıklara rağmen 4 çocuğunu okuttuğunu da belirten Gezici, komşularının da yardımıyla ayakta durmaya çalıştıklarını anlattı.

Defalarca Valiliğe iş ve yardım için başvurduğunu da söyleyen Gezici, ancak yeterli yardımı alamadığını iddia etti.

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri de, Gezici'nin bir süre önce yaptığı başvurunun değerlendirildiğini ve kendisine 500 TL'lik yardımda bulunduklarını bildirdi.