kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dağda bir yıldız kaydı

19.03.2009
Natasha Richardson'ın kaza sonucu ölümü İngiltere'de, tiyatro ve sinema dünyasında Redgrave Hanedanı olarak bilinen ve adları Oscar'la anılan bir aileyi yasa boğdu..
Kanada'nın Quebec eyaletinde kayak dersi alırken düşerek başını çarpan ünlü oyuncu Natasha Richardson önceki gün 45 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölümüyle İngiltere'de, tiyatro ve sinema dünyasında 'Redgrave Hanedanı' olarak anılan ve çok ünlü oyuncular çıkarmış bir aileden yıldız kaymış oldu. Gothic, Komik Tuzak, Damızlık Kızın Öyküsü, Chelsea Walls gibi filmleriyle tanıdığımız sanatçı, birçok televizyon dizisi ve tiyatro oyununda oynamış, 1998'de Broadway'de sergilenen Cabaret müzikalindeki performansıyla Tony Ödülü almıştı.

BABASI OSCAR'LI YÖNETMEN
Natasha Richardson, sanatçı Sir Michael Richardson'ın torunu ve Oscar ödüllü efsanevi aktris ve politik aktivist Vanessa Redgrave'in kızıydı. Sir Michael Richardson aralarında ünlü The Dam Busters'ın da bulunduğu 50'nin üzerinde filmde rol almıştı. Annesi Vanessa Redgrave de 1977'de Julia filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı. Vanessa Redgrave, Oscar ödülünün yanı sıra Emmy, Altın Küre, Tony ödüllerinin hepsini alabilen birkaç isimden biri olma özelliğine de sahip. Natasha Richardson'ın babası Tony Richardson ise bir yönetmendi. Richardson 1963'te çektiği Tom Jones filmiyle En İyi Yönetmen dalında Oscar ödülünü almıştı. Richardson'un bir başka sinemacı akrabası ise teyzesi Lynn Redgrave. Sanatçı Oscar ve Altın Küre ödüllerine aday olmuştu. Erken yaşta hayata veda eden Natasha Richardson'un eşi ünlü oyuncu Liam Neeson ise Schindler'in Listesi filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı olmuş ve birçok kalburüstü Hollywood yapımında rol almıştı.