kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Denizbank'tan ticaret odası üyelerine 6 yıl vadeli kredi

20.03.2009
Denizbank, İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyelerine yüzde 1.33 faizle kredi kullandıracak Üyeler isterlerse üç ayı geri ödemesiz 72 aya kadar uzayan vadelerle borçlanabilecek..
Denizbank, İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyelerine aylık 1.33 faiz oranı ile 3 ay geri ödemesiz 72 aya kadar vade imkanı tanıyan özel bir kredi kullandıracak. Üst sınırı 500 bin TL olan kredi sadece proje kredisi olarak değil, doğrudan işletme sermayesi kredisi olarak da kullanılabilecek. Kredi anlaşmasının imza töreninde konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO'nun bugüne kadar 11 finansman kuruluşu ile anlaşma yaptığını ve bu anlaşmalardan 14 bin 404 üyenin istifade ettiğini açıkladı. Yalçıntaş, geri ödemelerde en ufak bir sorun bile sorun yaşanmadığına dikkat çekerek, "Kredi kullanan üyelerimiz belli bir süzgeçten geçtiği için kredi dönüş oranı çok yüksek. Ödemesiz bir sürenin tanınması da üyelerimize nefes aldıracak" dedi.

HEDEF 150 MİLYON TL
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de Türk ekonomisinin dokusunu oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) bankacılık kesiminden yeterince yararlanamadığını belirtti. KOBİ'lerin kredilerden aldığı payın yüzde 26 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Ateş, amaçlarının mümkün olduğu kadar çok işletmeye sermaye desteği sağlamak olduğunu söyledi. Denizbank'ın 120 ticaret ve sanayi odası, 110 esnaf odası ile işbirliği bulunduğunu bildiren Ateş, ''Bu kredi kapasiteyi büyütüp ülke ekonomisine ciddi yarar sağlayacak'' dedi. Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de banka olarak İTO'nun bin 350 üyesine 70 milyon lira kredi kullandırdıklarını, bu yılki hedeflerinin 150 milyon TL olduğunu ifade etti.