kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Girişimci Türk diasporası tüm dünyada lobi için birleşecek

20.03.2009
İrili ufaklı işleri ile dünya geneline dağılmış Türk işadamları Dünya Türk Girişimciler Kurultayı için İstanbul'a geliyor. Amaç işbirlikleri ve lobi faaliyetlerini artırmak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Girişimci Türk diasporası tüm dünyada lobi için birleşecek
Sadece Avrupa Birliği'nde sayıları 120 bini aşan dünya genelindeki Türk işadamları İstanbul'da bir araya gelmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki ay İstanbul'da düzenlenecek Dünya Türk Girişimciler Kurultayı, Türk girişimcileri ve profesyonelleri bir araya getirerek hem daha etkin bir lobi hem de ekonomik işbirliklerini arttırmayı amaçlıyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) düzenlediği kurultayın tanıtım toplantısında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'biz' olma bilincini ortaya çıkarmanın önemine değinerek lobi faaliyetlerinin artık daha iyi yapılması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, son 10 yılda Hindistan, Çin, İsrail ve Yunanistan gibi ülkelerin kendi sınırları dışında diaspora faaliyetlerini arttırdıklarını söyledi ve ekledi "Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nın bir yan etkisi de lobicilikte daha etkili olma çabalarıdır. Dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi olduğumuz için daha fazla lobi yapmalıyız." DEİK bünyesinde Türk işadamları yeni bir konsey çatısı altında da bir araya getirilecek. Dünya Türk İş Konseyi adı verilen bu yeni konsey, Türkiye'nin marka değerini artırabilmek için de çalışacak.

ORTAK ÇALIŞMA ZAMANI
Coca-Cola Başkanı ve CEO'su, Dünya Türk İş Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Muhtar Kent ise toplantıda yaptığı konuşmada "Bu zaman, bu kriz zamanı ortaklaşa çalışma zamanıdır" dedi. Kent, imkânların birleştirilerek yeni ekonomik alanlar yaratmaya odaklanmak gerektiğini söyledi. Bölgelerinde ciddi tecrübeye sahip katılımcıların Türkiye ve dünyada yaşanmakta olan dalgalanmalardan edindikleri derslerin, çözümlerin önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Kent, farklı sektörlerden ve geniş bir coğrafyada önemli sorumluluklar almış meslektaşlarla bölgesel sorunları tartışacaklarını ve çözümleri değerlendireceklerini kaydetti.