kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

20.03.2009
Pamuk primi 42 kuruş olacak
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, pamukta prim desteğinin yüzde 30 artırılarak 42 kuruş olacağını belirtti. Koyun yetiştiricileri için verilen 5 liralık primin de 10 liraya çıkarıldığını bildirdi. Siirt'te vatandaşlara seslenen Eker, "Bu seneki ekilişlerle ilgili pamuk primi kilogram başına 42 kuruş olacak. Geçen seneye göre yüzde 30'luk bir artış demektir. Ay sonundan itibaren pamuk ekimleriyle ilgili çalışmalar başlayacak. Hazırlıklarımızı yaptık. İlk defa size söylüyorum'' dedi.

SPK'da Vedat Akgiray dönemi
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Kurumu Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Vedat Akgiray'ın, dün Yargıtay'da yemin ederek göreve başladığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, atanma kararnamesi 13 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Prof. Dr. Akgiray, dün öğleden sonra saat 14.00'de Yargıtay'da yemin ederek resmen görevine başladı. SPK Başkanlık ve kurul üyeliği süresi yasal olarak 6 yıl olarak belirlenmiş durumda.

İngiliz'e bir kutu sakız fiyatına Türkiye tatili
İngiltere'de işsizlik korkusu ve sterlinin euro ile dolar karşısında büyük değer kaybetmesinin yurtdışı paket tatillerine talebi azalttığı, bunun da fiyatların rekor seviyede düşmesine yol açtığı bildirildi. Seyahat acentelerinin elinde binlerce tatil paketi kalırken, İngiltere'nin en büyük turizm şirketlerinden Thomas Cook'un mayısta Marmaris'te bir stüdyo dairede 14 gün kalmanın bedelini, yemek ve kahvaltı hariç 23.48 sterline kadar düşürdüğü kaydedildi. İki kişinin daireyi paylaşması halinde, kişi başına gecelik konaklama gideri 84 peni olarak hesaplanıyor.