kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Kapalıçarşı'nın mistik havasını havalimanına taşıdı

BÜLENT YOLDAŞ
18.03.2009
Mimar Ebru Kantaşı Mert, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Duty Free'nin bir bölümünde Kapalıçarşı'dan esinlenerek yarattığı "Bazaar Konsepti" ile Frontier En İyi Konsept Mağaza ödülünü aldı..
Mimar Ebru Kantaşı Mert; bir havaalanı tasarımcısı. 2007 yılında Atatürk Havalimanı giden yolcu katında bulunan tüm Duty Free mağazalarının yenilenmesine yönelik bir proje hazırlayarak 7 bin metrekarelik alanı yeniden düzenledi. 2008 yılının son aylarında ise dış hatlar terminalindeki bin 500 metrekarelik restoranı yeniden tasarladı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin büyütülmesi ile ilgili projeler üzerinde de çalışmalarını sürdüren Ebru Kantaşı Mert, Dış Hatlar Terminali'nde ATU Turizm İşletmeciği A.Ş tarafından işletilen Duty Free bölümünde yarattığı "Bazaar Konsepti" ile dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden Frontier Ödülü'nü aldı.

Dokuz projeyi geride bıraktı

Kantaşı Mert, Kapalıçarşı'da bulunan dükkanlardan etkilenerek oluşturduğu konseptiye, Londra Heathrow, Amsterdam Schiphol gibi dünyanın en büyük havalimanlarında hayata geçirilen benzer projeler de dahil olmak üzere 9 projeyi geride bırakarak birinci olmayı başardı. Frontier Ödülü, her yıl Londra merkezli Frontier Dergisi tarafından veriliyor ve ödülü alacak mimari konsept sektörün ileri gelen altı isminden oluşan jüri tarafından seçiliyor.

Duty Free'de Türk Sanat Müziği çalıyor

Duty Free'nin bir bölümünü "Bazaar Konsepti" nde dekore eden Kantaşı Mert, mekanı tasarlarken vaktinin önemli bir bölümünü Kapalıçarşı'da geçirdiğini anlatıyor. Kantaşı Mert, vitrinlere konulan antikaları, aydınlatma malzemelerini, aksesuarları ve daha birçok ürünü Kapalıçarşı'dan getirmiş. Konsepte uygun tasarlanan mobilyaların, fonda çalan Türk Sanat Müziği'nin ve ürünlerin sergileniş biçiminin turistlere ülkeden ayrılmadan İstanbul'un tarihsel dokusunu yeniden hatırlattığını ifade eden Mert, Bazaar konseptinin tam bir bütünsellik içersinde uygulandığını belirtiyor.