kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şahin: YSK bilgilendirmede geç kaldı

AA
Giriş Saati : 19.03.2009 17:24
Güncelleme : 19.03.2009 20:06
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yerel seçimlerde TC kimlik numarası taşıyan mühürlü ve imzalı ''nüfus kayıt örneğinin aslını'' getiren vatandaşların üzerinde TC kimlik numarası olmayan resmi belgeyle ibraz etmeleri halinde de oy kullanabileceklerine yönelik kararıyla ilgili ''Biraz erken yapılmış olsaydı sanırım böyle olmazdı. Şimdi bir çözüm bulundu'' dedi.

Antalya'daki Fethi Bayçın Huzurevi'ni ziyaret eden Adalet Bakanı Şahin, Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen gözleme partisine katıldı, yaşlılarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Şahin, YSK'nın ''TC kimlik numarası taşımayan resmi belgelerle oy kullanılamayacağına'' ilişkin kararının sorulması üzerine, YSK'nın bu kararını hukuka aykırı bulmadığını söyledi.

Yasanın ilgili maddesinin de nüfus cüzdanlarında vatandaşlık numarası bulundurmayı zorunlu kıldığına işaret eden Bakan Şahin, şöyle konuştu:
''Ancak YSK bu konuda kamuoyunu bilgilendirmeyi biraz geç yapmış oldu. O da onların takdiridir. Biraz erken yapılmış olsaydı sanırım böyle olmazdı. Şimdi bir çözüm bulundu. Zannederim TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarımızın aşağı yukarı tamamına yakını oy kullanabilecek. Ciddi bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Bu konuda hem YSK'nın hem vatandaşlarımızın hem de siyasi partilerimizin duyarlılığına teşekkür ediyorum.''

Seçimlere 10 gün kaldığını hatırlatan Şahin, bu sürede tüm siyasi partilerin düşüncelerini halkla paylaşacağını söyledi.

Bugünden itibaren seçim yasaklarının da başladığını belirten Bakan Şahin, seçim yasaklarının ihlal edilmesi halinde bunun da müeyyidesi olduğunu
kaydetti.

Adalet Bakanı Şahin, bazı siyasi partilerin İstanbul'da aynı gün ve aynı yerde miting yapmak istediklerini hatırlatıp ''İstanbul'da bir meydan savaşı var'' diyen gazeteciye de ''Meydan savaşı söylemi yanlıştır. Siyasi partilerin siyasi mücadelesi olur. Her seçimi hizmet yarışı olarak görüyorum. İmkanların sınırlı olması ve tüm siyasi partilerin aynı gün miting yapma arzusundan kaynaklanan bir sorun yaşandı ama bu sorun büyük oranda çözüldü diye düşünüyorum. Siyasi partilerin anlayışına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

AKSU İLÇESİNE ZİYARET

Bakan Şahin, daha sonra Aksu ilçesine gitti.Burada eczaneye giren Bakan Şahin, kendisi için ilaç satın aldı.

Şahin, daha sonra, seçim otobüsüyle Aksu'ya bağlı Güzelyurt ve Pınarlı mahallelerini gezdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti büyükşehir belediye başkan adayı Menderes Türel'in de eşlik ettiği Şahin, Pınarlı Mahallesi'nde AK Parti Aksu belediye başkan adayı Burhan Kılıç'ın seçim ofisini ziyaret etti.

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar seçimle ilgili hiç tahminde bulunmadığını ancak Antalya'da Menderes Türel'in yeni dönemde Antalyalıların desteğini alacağına inandığını söyledi.
''Hatta yüzde 50'den fazla oy alacak'' diyen Bakan Şahin, Antalyalılardan böyle bir izlenim aldığını kaydetti.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:''Bu nedenle Aksu'da belediye başkanlığına gelecek kişinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile çok ciddi iş birliği içinde olması lazım. Bu iş birliğini kim çok daha iyi yapabilecekse ona oy verin, Aksu belediye başkanlığına onu getirin. Naçizane tavsiyem budur. Aksu'da başta mülkiyet sorunu, 2B ve hazine arazileriyle ilgili sorunlar var. AK Parti hükümeti olarak vakıf arazileriyle ilgili sorunları büyük ölçüde çözdük. Orman vasfını kaybetmiş arazilerle ilgili sorunu çözmek için yasal düzenleme yaptık. İkincisini de seçimlerden sonra yapacağız. Bu nedenle Aksu'nun sorunları Büyükşehir Belediyesini aşıyor. Ankara'da hükümeti ilgilendiriyor. 29 Marttan sonra Ankara'daki hükümet değişmiyor. Bu bir belediye seçimidir, milletvekili seçimi değil. 2011 yılının temmuz ayına kadar Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki 60. hükümet görevdedir.''
Bakan Şahin, bazı kesimlerin, AK Parti'ye oy verenlerin evinin yıkılacağı şeklinde söylemlerle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını da kaydetti.
Adalet Bakanı Şahin, şunları söyledi:

''Projeleri olmayanlar sadece felaketlerle, karamsarlıklarla oyunuza talipler. 6 yılı aşkın süredir iktidardayız. Kimin evini başına yıktık söyler misiniz? Yıkmak için değil yapmak için buradayız. Seçimlerle ilgili size bir şey söylemek istemiyorum. Oylar sizindir, takdir sizindir ama Aksu'nun çok hizmete ihtiyacı var. O nedenle maceraya girmeyin, macera peşinde koşmayın, maceraperestlerin dolduruşuna gelmeyin. Akıl için yol birdir.''

ESNAF ZİYARETİ

Bakan Şahin, seçim çalışmaları çerçevesinde Güllük Caddesi'ndeki esnafı da ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında Bakan Şahin'in yanına yaklaşan ve emekli olduğunu belirten bir kadın ''Emeklilere verilecek 300 TL ne oldu?'' diye sordu.
Şahin, bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, ''Basın yazınca hemen verilecek gibi algılandı. Şu anda bu konu üzerine çalışmalar hala devam ediyor. Çalışmalar tamamlanınca verilecek. Hükümetimizin aldığı yeni ekonomik tedbirlerle otomobil pazarı canlandı. Emeklilerimize de bu paralar verilirse emeklilerimiz de harcama yapacak ve piyasa canlanacak'' dedi.

Emekli kadının ''Bir sefer 300 TL vereceğinize neden zam yapmıyorsunuz?'' sorusuna da Şahin, ''Ben maliye bakanı değilim adalet bakanıyım. Bunu Maliye Bakanımıza sormanız gerekiyor'' karşılığını verdi.