kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rabia'yı alan ihmale dava

Gülcan DEMİRCİ - SABAH
16.03.2009
17 yaşındaki Rabia, su birikintisine düşmemek için tutunduğu direkteki elektrik akımı yüzünden hayatını kaybetmişti. Ailesi, AYEDAŞ ve belediyeden 185 bin TL istiyor..
Eelektrik direğinden akıma kapılarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Rabia Çevik'in ailesi sorumlular hakkında 185 bin TL'lik tazminat davası açtı. İstanbul Kartal'da geçtiğimiz eylül ayında yaşanan olayda, lise öğrencisi Rabia Çevik, kendisinden bir yaş küçük kardeşi Mustafa Çevik ile evlerine dönerken yağmura yakalandı. Rabia koşarken, su birikintisine düşmemek için aydınlatma direğine tutundu. Ancak akıma kapılarak hayatını kaybetti. Kardeşi ise ablasını kurtarmak isterken yaralandı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, bir apartmanda kapıcılık yapan Çevik Ailesi kızlarının ölümünden sorumlu tuttuğu, AYEDAŞ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında 40 bin TL'lik maddi, 145 bin TL'lik manevi olmak üzere toplam 185 bin TL'lik tazminat davası açtı. Avukatları aracılığı ile Kartal Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe veren baba Bülent, anne Muazzez ve kardeşi Mustafa Çevik, aydınlatma direğinin yapımı ile bakımında gerekli dikkat ve özenin gösterilmediğini vurgulayarak Rabia'nın ihmal sonucu hayatını kaybettiğini bildirdiler. Dilekçede amir hükümlerinin ihmal edilerek, Rabia'nın genç yaşta ölümüne neden olunduğu belirtildi.

AKIM RÖLESİ YOKTU
Dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Rabia'nın ölümüne neden olan çevre aydınlatma direği ıslak ve kamuya açık bir mahalde bulunmasına rağmen, kablo düzeneği yerden sadece 50 cm. yükseklikte ve küçük bir çocuk tarafından dahi kolaylıkla ulaşılabilecek bir durumda. Kablo düzeneği bir kapak yardımı ile dahi kapatılmamış." Defalarca uyarılmasına rağmen gerekli önlemin alınmadığını ve direkte kaçak akıma karşı 'akım rölesi' ve gerekli teçhizatın bulunmadığını ifade edilen dilekçede "Kabloların sarkık olmasından dolayı gerekli kurumlar defalarca uyarılmış, ancak bir önlem alınmamıştır. Yağış alan bir yerde alt yapı konusunda gerekli özen gösterilmemiştir. Olay günü de yoğun yağmur nedeniyle Rabia, biriken suya düşmemek için direğe tutunmuş ve akıma kapılarak genç yaşta hayatını kaybetmiştir. Çektiğimiz acılar maddiyatla ölçülmez. Bir hiç uğrunu genç yaşta hayatını kaybeden kızımız başarılı bir öğrenciydi. İleride yüksek tahsil yapacaktı. Duyduğumuz acı ve ıstırabımız maddiyatla ölçülmez. Ancak yüreğimize bir nebze olsun su serpilecek" denildi.