kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Canavar' babaya müebbet isteniyor

16.03.2009
Asrın "sapık" davası Avusturya'da başladı. Fritzl, öz kızına tecavüz ettiğini, o ve ondan doğan çocuklarını hapsettiğini kabul etti. Yüzlerce yabancı gazetecinin izlediği davada karar cuma günü..
Tüyler ürperten durum, geçtiğimiz nisan ayında ortaya çıktı. Bir baba, öz kızını tam 24 yıl boyunca evinin bodrumuna kilitlemiş, tecavüz etmiş, ondan 7 çocuğu dünyaya gelmiş ve o çocukları da kilit altında tutmuştu... İşte bu dramın "baş suçlusu" baba Josef Fritzl (74), dün hâkim karşısına çıktı. Kızı Elizabeth'i temsil eden avukat ile psikologların da hazır bulunduğu mahkeme salonuna Fritzl, polislerin kolunda yüzünü mavi bir klasörle kapatarak girdi.

AVUKATI: O CANAVAR DEĞİL
Mahkeme binası önünde duruşmayı izleyen dünyanın dört bir yanından gelen gazetecilere, yüzlerce protestocu da eşlik etti. Fritzl, basının arasından binaya sokulurken yüzünü sakladı ve sorulara yanıt vermedi. Savcılığın yönelttiği 4 suçlamadan ikisini kabul eden Fritzl, "kızına tecavüz ettiğini, o ve ondan doğan çocuklarını zorla kilit altında tuttuğunu" kabul etti. Ancak "kızından doğan ve kısa sürede ölen bebeği öldürdüğü" , "kızı ve çocukları köleleştirdiği" suçlamalarını reddetti. Fritzl'in avukatı Rudolf Mayer, müvekkilinin "canavar" olmadığını ve eylemlerini sadece cinsel arzuları uyarınca yapmadığını belirtti. Eylemlerinde "ikinci bir aile sahibi olmak istemesinin" de etkili olduğunu savunarak adil yargılama istedi. Hâkime "zor bir çocukluk geçirdiğini ve istenmeyen bir çocuk olduğunu" söyledi. Mağdurların korunması için basına kapalı yapılacak mahkemenin cuma günü sonuçlanması bekleniyor.