kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Tabu yıkan kadınlar İstanbul'da

ÖZGÜR AKMAN
06.03.2009
Kim demi. kadınlar iyi satranç oynayamaz diye? Dünyanın en iyi kadın satranç oyuncuları İstanbul'da İş Bankası Atatürk FIDE Kadın Ustalar Satranç Turnuvası'nda buluşuyor.....
6-19 Mart tarihlerinde Türkiye İş Bankası, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Türkiye İş Bankası Atatürk FIDE Kadın Ustalar Satranç Turnuvası'nda dünyaca ünlü kadın satranç ustaları hamle yapıyor. Maçlar İş Sanat Kibele Galerisi'nde oynanıyor.
Geçen yıl ilki düzenlenen turnuva, bu yıl Uluslararası Satranç Federasyonu'nun (FIDE) kararıyla dünya şampiyonasına dahil olması beklenen 2009-2010 FIDE Bayanlar Grand Prix'nin ilk ayağı olma özelliğini de taşıyor.

2012'DE RÜYA TAKIMIMIZ OLACAK
Dünyanın en iyi oyuncularının çoğunlukla erkek olduğunu ve satrançta en iyilerin birbirleriyle karşılaştığı çok sayıda 'süper turnuva' olduğunu anlatan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, "Biz de bu eksiği görüp hem uluslararası alanda bu eksiği azaltmak hem de ülkemizde dünyaya göre hızlı gelişen kadın satrancını desteklemek için ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası'yla birlikte bu organizasyonu planladık," sözleriyle anlatıyor turnuvanın amacını.
Yazıcı ayrıca 2012'de Türkiye'de yapılacak Satranç Olimpiyatı'nda (satrançtaki en önemli ulusal takım turnuvası) kadınlarda madalyaya oynayacak rüya takım kurulmasını hedeflediklerini belirtiyor.
TSF Başkanı "8 Mart Kadınlar Günü'nün haftasında başlayan turnuvaya Mustafa Kemal Atatürk'ün adının verilmesinin iki sebebi var. Hem kadınların toplumsal ve siyasal hayata katılmasına verdiği önemi hatırlatmak hem de İş Bankası'nın kurucusu olmasını onurlandırmak için turnuvaya ulu önderin ismi verildi," diye açıklıyor.
Haberin fotoğrafları