kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Evinizi vintage* ürünlerle yeniden yaratın!

06.03.2009
‹kinci el ürünler artık en son tasarımlar kadar moda. Antika pazarları, açık artırmalar ve garaj satı.ları, eviniz için sıra dı.ı bir parça bulmak için mükemmel fırsatlar sunuyor..
Boş vitamin kutularından baharatlık, kullanılmış pipetlerden kalemlik yapmak...
Son zamanlarda kullanılmış eşyalara ikinci bir şans vermek artık kaçınılmaz hale geldi. Home Art dergisinin mart sayısı da bu konuyla ilgili geniş bir dosyaya yer vermiş sayfalarında.
Geri dönüşüm yaşamın neredeyse her alanını kapsıyor, ev eşyası ve aksesuarlarda neden olmasın? Dahası, ikinci el ürünler artık en son tasarımlar kadar moda olmaya başladı. Tarih barındıran parçalar, bireyselliği ve gerçek ruhu evlerimize taşıyor. Antika pazarlarına, açık artırmalara ve garaj satışları, eviniz için sıra dışı bir parça bulmak için mükemmel fırsatlar olabilir.
Eğer niyetiniz büyük parçalar almaksa, parçaları tahtakurdu, yıpranma ya da olası değişikliklere karşı kontrol edin. Ahşap mobilyalar ve ferforjeler boyanarak yenilenebilir. Evinizde radikal değişiklikler yapmadan küçük vintage dokunuşları gerçekleştirmek istiyorsanız yemek masanızın etrafına birbirinden farklı vintage sandalyeler yerleştirebilirsiniz.
Vintage aksesuarlar, en umulmadık yerlerde bulunabilir. Aksesuara gelen zarar, ancak fonksiyonunu etkilediği zaman önem kazanır, eğer sadece sanatsal bir amaç ile kullanılacaksa, hasar göz ardı edilebilir. Ucuz parçalar gruplandıklarında daha göz alıcı dururlar.

*
"Yeniden elden geçirilmiş eski eşya" anlamına gelen vintage'ın dekorasyona yansıyan kısmı, tüm dünyada uygulanmaya devam ediyor.
Bu tarz; geçmişe ait desenleri, malzemeleri, 1930-1950 yılları arasında evleri süsleyen mobilya ve aksesuarları günümüze taşıyan bir köprü kurarak, yaşadığımız mekânlara bir ruh katıyor.
Evlerinizde geçmişi ve ruhu olan eşyaları kullanıp, hikâyesi olan bu eşyalara sizde kendi hikâyenizi eklemek istiyorsanız size önereceğimiz mağazalara mutlaka uğrayın.

18 İstanbul: Cihangir'de yer alan bu mağaza iç mimar Selçuk Arıkan'a ait. 1930-1970 arasında kullanılan mobilya ve aksesuarların yer aldığı dükkanda, iç mimarın kendi ürettiği tasarımlar da var.
Mağazadaki vintage ürünler, genellikle İngiltere ve Fransa'daki antika pazarlarından. Tel: (0212) 293 24 59

Dank!: Dank, Etiler Mohini Alışveriş Merkezi'nin garaj katında alışılagelmiş mağaza görüntüsünden uzak tarzı ve 650 metrekare gibi oldukça geniş bir alanda hizmet veriyor. 60'lı ve 70'li yılların modernist mobilyalarının yanı sıra birçok ünlü tasarımcının tasarımlarını da barındırıyor. Tel: (0212) 352 60 44

American Garage: Çukurcuma'da yer alan dükkânda Amerikan tarzı her türlü eşya bulmak mümkün. Bu küçük ama her metrekaresi dolu mekânda başınızı çevirdiğiniz her yerde bir Hollywood filminin karesinden fırlamış eşyalar görüyorsunuz. Tel: (0212) 244 52 20

Hall İstanbul: Çukurcuma'da yer alan mağaza sadece vintage ürünleri satmıyor, burası aynı zamanda bir iç mimarlık ofisi.
Mağazada tekstilden dekorasyona birçok ürün var. Mağaza sahibi Christopher Hall, mağazada vintage ürünlerin yanı sıra tasarım ürünlere de yer verdiklerini söylüyor. Tel: (0212) 292 95 90
Haberin fotoğrafları