kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Çok ciddi değil ama şık.

Ofisin en şık erkeği...

06.03.2009
Ofis ortamına uygun giyinmek, hem sizin kaliteli bir işgünü geçirmenizi hem de çalışma arkadaşlarınız ve patronunuzun gözünde güvenilir bir kişilik çizmenizi sağlar. Ofiste şık olmak için önerilerimize kulak verin..
Ofise giyeceğiniz kıyafetler hem şık, hem efektif, hem de rahat olmalı. Ofis ortamının ciddiyeti, çalışma saatleri, ortam ısısı, toplantı sıklığı ve ofisin yeri bile bu seçimde önemlidir. Örneğin çalışma ortamınız takım elbise, ceket ve kravat mı gerektiriyor? Smart-casual yani kravat ve takım giyilmeden, ciddi ve şık mı görünmelisiniz yoksa hafta sonu 'casual' kıyafetleriniz ve jeaninizle işe gidecek kadar şanslı mısınız?

AĞIR OFİSLER İÇİN
Finans sektöründe çalışanlar, genel müdürlükler, bankacılar, siyasetçiler ve yöneticiler! Takım, gömlek, kravat üçlüsüne dikkat! Takım elbisede en uygun ve garanti renk lacivert ve gridir. Kahve takımlarınızı iş dışı toplantılara, siyah takımlarınızı ise kutlamalar, şık geceler ve kokteyllere saklayabilirsiniz. Size önerim üç farklı renkte, hafif vücuda oturan takım elbiseler alıp, içine beyaz ve mavi ağırlıkta olacak şekilde, farklı yakalarda 5-10 adet gömlek almanız ve içine uyum sağlayacak renkte, az desenli, ince kravatlar uydurmanız olacaktır. Beş gün boyunca farklı kombinler yapabilirsiniz.
Ofis ortamınız kışın çok sıcak oluyorsa ceketsiz kalabilirsiniz.
Terlemeniz ve toplantılara ceketsiz gitmeniz uygun olmayacaktır. Üşümemek için içinize atlet giymeyin, onun yerine çok gerekiyorsa, hem üşümeyi hem de aşırı terlemeyi önleyen V yaka dar koton beyaz tişört giyin. Yazları keten dışında, açık renk, ince kumaştan gömlek ve takım elbise seçin. Bej takım elbise bu sene çok moda. Kısa kollu gömlek giymeniz hoş bir görüntü yaratmayacaktır.
Sarar, Boyner ve W mağazalarında yeni sezon takım elbiselere ve kravatlara bir göz atın.

ORTA ŞEKERLİ OFİS ORTAMI
Çok ciddi olmayan ama yine 9.00-18.00 çalıştığınız bir ofis ortamı var. Gün içinde patronunuzla ve müşterilerinizle toplantı yapıyorsunuz.
Tek ceketler ve şık trikolar sizi kurtaracaktır.
Gömlek şart! Size önerim çok sayıda beyaz ve mavi gömlek almanız.
Yakası beyaz gömlekler hala çok şık.
Ayrıca ana renklerde fit koton pantolonlar edinmelisiniz ve bu iki ürünü lacivert ve siyah blazer ceketlerle ya da V yaka, ince kalitede, düz renkte triko kazaklarla tamamlamanız. Çok sıcak dönemlerde ceketinizi ve gerekirse trikonuzu çıkarıp, gömlekle rahatça çalışabilirsiniz. Üşürseniz de ceket, V yaka hırka ya da ince trikonuz imdadınıza yetişecektir. Network ve Altınyıldız markalarında ofis kombinlerini, tek ceketleri, slim-fit pantolonları bulabilirsiniz. Ramsey ve Tween'den yeni sezon renklerinde gömlek ve V yaka trikolarla baharlık kombinler yapabilirsiniz.

ÖZGÜR GİYİNMEK SERBEST!
Geldik 'ooooh ne ala' iş ortamına...
Özgür giyinmekte serbestsiniz, müşterilerle rahat ve eğlenceli toplantılarınız oluyor. Size önerim çok yıkanmış ya da yırtık jeanler yerine koyu renk, işlem görmemiş detaysız jeanler giymeniz. Baskılı tişörtler ve sweat-şörtler yerine de düz ve polo yaka tişörtleri tercih edin. Modelli, aksesuarlı ya da renkli, çizgili, düğmeli yaka gömlekleri, koton pantolonlarınızla giyebilirsiniz. Bol cepli, aksesuarlı spor ceketler de çok şık duracaktır. Jeanin altına spor ayakkabılarınızı giyebilirsiniz. Yeter ki hafta sonu yürüyüşe gittiğiniz spor kombinlerinizden farklı olsun... Maça gidiyor gibi gözükmeyin.
Koyu renk bir jean ya da spor kumaş pantolon, vücudunuz da uygunsa fit bir pike polo yaka siyah ve beyaz tişörtle veya dar kesim gömlek rahat bir kombindir. Lacoste marka polo pike tişörtlerinizin altına, düz kesim Burberry, CK, Gstar, Just Cavalli jean modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Siyah, lacivert, bej, koyu kahve, beyaz ve gri tonlarında tüm ürünleri birbiriyle kombinleyebilirsiniz.
Bu renkler ofis için garanti renklerdir.
Ofiste çok desenli, parlak renkli, karışık, baskılı, yıkanmış kumaşlardan, yırtık jeanler ve kargo pantolonlardan, fitness spor ayakkabılardan, çok bol ve çok dar kesimlerden uzak durun.
Haberin fotoğrafları