kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

1 Mayıs ve Nevruz bayramları

CHP, 1 Mayıs'ın ve Nevruz'un bayram olması için kanun teklifi hazırlamış. Bence, AK Parti de, bu teklife sahip çıkmalı. "Muhalefetin peşine takıldık" kompleksine kapılmamak gerekir. 1 Mayıs, artık tartışmalardan kurtulup, işçilerin günü olmalı ve bayram havası içinde kutlanmalı. Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta, Taksim kavgası yüzünden gene büyük sıkıntılar yaşandı. Yollar kesildi; Türkiye, çağdışı manzaralara sahne oldu. 1 Mayıs'ı, CHP ve AK Parti mutabakata vararak bayram ilân ederlerse, geçmişteki acıları silecek güzel günlere doğru ilk adımlar atılabilir.
Gerçi Türkiye'de çok fazla bayram var ve de yığınla tatil. Ama 1 Mayıs'ın yanı sıra, 21 Mart'ın da, Türk'üyle, Kürt'üyle herkesi kucaklayan bir bayram olarak ilân edilmesini, halk mutlaka sevinçle karşılayacaktır. Demirci Kawa ile zalim Kral Dehak efsanesini bir tarafa bıraksak dahi, 21 Mart, bahara ilk adım attığımız çok güzel bir gün. Bayram dediğin, insanın içini ısıtmalı; gönlünde çiçekler açmalı. Herkes Nevruz'u kendine göre kutlar. Kimi, efsaneden yola çıkar, kimi, baharı, kuşları, çiçekleri kucaklamaya çalışır.
Kısacası, CHP'nin yasaklarda değil, daha fazla özgürlük talebinde AK Parti ile yarışmasını temenni ediyoruz.
Teklifin sahiplerini kutlarım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın