kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Taksici Recep Baklacı, "Korsanı önlemenin çaresi bulunmalı" dedi.

Taksi'cilerin 'korsan' isyanı

Serdar CANIPEK - Erhan DOĞAN
11.03.2009
"Büyükşehir Belediyesi'nce ticari taksi plakası dağıtılacağı" söylentileri yalanlandı. Taksicilere göre düşen plaka fiyatlarının eski düzeye çıkmamasının başlıca nedeni "korsan taksiler"..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ticari taksi plakası dağıtacağı söylentileriyle 550-600 bin TL'den 250 bin TL civarına düşen ticari taksi plaka fiyatları, belediyeden gelen, "Ticari taksi plakası verilmesiyle veya taksi plakası kiralanmasıyla ilgili yapılan hiçbir çalışma bulunmamaktadır" açıklamasının ardından 450 bin TL civarına yükseldi. Fiyatların eski düzeye yükselmemesiyle ilgili olarak, taksi şoförleri ve ticari taksi plakası alım satımı yapan esnaf, en önemli etkenin korsan taksiler olduğunu belirtti. Ticari taksi plakası alım satımı yapan Yaşar Sucu plaka fiyatlarıyla ilgili olarak "Yüksek ticari taksi plaka fiyatları taksici esnafının alım gücünü aşıyor. Bazıları korsan taksi olarak çalışıyor" dedi. Sucu, "Korsan taksiler kesinlikle ticari taksi sahibine ciddi manada zarar veriyor" dedi.

'KANUNSUZ ÇALIŞIYORLAR'
"Hukukla, kanunla çalışan ticari taksilerin karşısında kanunsuz çalışan korsan taksiler var" diyen Sucu, "Belediyenin toplu taşımayla ilgili yaptığı yatırımlar da taksi esnafının gelirini düşürdü. Ekonomik kriz de insanları çok etkiledi, insanlar taksi plakasına yatırım yapmak istemedi"dedi. Taksi şöförleri Nuri Gülsever ile Recep Baklacı da, "Korsan taksiler belimizi büktü. Araba kiralama şirketi gibi gözükerek korsan taksi çalıştırıyorlar" dedi. İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu Büyükşehir Belediyesi'nin 2 bin plaka dağıtacağı söylentisiyle taksi plakalarının 250 bin TL'ye kadar düştüğünü belirtti. Birçok kişinin taksisini düşük fiyatla sattığını da söyleyen Kaçanoğlu, "İtirazda bulunduk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir bildiri yayınlayarak böyle bir şey olmadığını söyledi" diye konuştu.