kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ana' kaplanlar Anadolu'da kadın ihtilali gerçekleştirdi

HAZAL ATEŞ / ANKARA
09.03.2009
Girişimci kadınlar TOBB çatısı altındaki oda ve borsalarda adeta "yerel ihtilal" yaptı. 2005'te oda ve borsalarda 51 olan kadın Meclis üye sayısı üç kattan fazla artarak 149'a yükseldi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ana' kaplanlar Anadolu'da kadın ihtilali gerçekleştirdi
İş dünyasında Türk kadınının sesi her geçen gün yükseliyor. Girişimci kadınlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altındaki oda ve borsalarda adeta "yerel ihtilal" gerçekleştirdi. 2005'te oda ve borsalarda 51 olan kadın Meclis üye sayısı 2009'da 3.5 kat artarak 149'a yükseldi. Ticaret ve sanayi odalarında 22 olan kadın sayısı 68'e ulaştı. Ticaret odalarında sadece 16 olan kadın sayısı 46'ya, sanayi odalarında sadece 3 olan kadın sayısı da yüzde 20'ye çıktı. Deniz ticaret odalarında kadın sayısı 2'den 5'e yükselirken en az artış ticaret borsalarında oldu. Daha önce 8 olan kadın sayısı 10'a ulaştı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu çatısı altında toplanan ve Anadolu'nun dört bir yanından gelen girişimci kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ankara'da bir araya geldi. Ankara'da buluşan 149 kadın girişimciden tek ses yükseldi; "Türk kadını evden çıkmalı. Siyaset ve iş dünyasında sesini yükseltmeli!"

2 KADIN BAŞKAN
Türkiye'de ilk kez oda ve borsa başkanlığına kadınlar gelirken, Işınsu Kestelli İzmir Ticaret Borsası ve Özlem Yemişçi de Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın patronu oldu. En fazla kadın üye İstanbul ve Eskişehir Ticaret Odası meclislerinde yer aldı. Toplam 6 kadın girişimci iş başı yaptı. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Erdek Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Nazilli Ticaret Borsası yönetim kurulu başkan yardımcıları da kadın.
Haberin fotoğrafları