kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Foto kriz

09.03.2009
Lenin'e Çar'a dayandı kriz yıktı
Fotoğrafta elinde fırçasıyla porselen ayıları boyayan bu kadının yerinde 200 yıl önce başka bir el aynı işi yapıyordu. 1832'de kurulan ve Çar dönemi ile sosyalist dönemi gören Dulevo Porselen firmasını bu kriz batırma yolunda.

Kriz en zayıfları vuruyor

Nikaragua'da bir akıl hastanesinde çekilen bu kadın, çaresizliğin ne boyutlarda olduğunu gösteriyor. Akıl hastanesindeki bu korumasız insanlar krizden en çok etkilenenlerden. Dünya Sağlık Örgütü kriz nedeniyle akıl hastalarının zor durumlarda kalacağını öngörüyor. Özellikle az gelişmiş ülkelerde.

Fransızlar da ağlar
Fransa otomotiv endüstrisi yedek parça üreticileri zor durumda. Şirketin önündeki bu adam krizin derin etkilerini gözyaşlarıyla anlatıyor. Ülkedeki birçok yedek parça üreten firmanın çalışanları işten çıkarılıyor. Geçtiğimiz hafta birçok eylem yaparak hükümetin aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu haykırdılar.

Boş cepler geçit töreni
Protesto gösterisi düzenlemek için çok büyük bir para ve organizasyon gerekmiyor anlaşılan. Çünkü elindeki tencere kapaklarını birbirine vuran bu kadının katıldığı eylemin adı 'Boş Cepler geçit töreni. Arkasındaki posterde ise Başkan Yushchenko var. Afişin üzerinde ise 'hain' yazıyor. Hükümetin politikalarını uzun süredir eleştiren Ukrayna halkı neredeyse her hafta bir eyleme imza atıyor.

Almanlar işi sağlama alıyor
Almanya 1920'lerdeki hiper enflasyon döneminden bu yana ilk kez kasalara döndü. Öyle ki satışlarda yüzde 30'luk bir artış sağlanmış. Fotoğraftaki kasa Hamburger Stahltresor firmasında çekilmiş. Üzerinde satıldı yazısı var.