kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Obama, Türkiye üzerinden İslam dünyasını kazanmak istiyor"

Giriş Saati : 09.03.2009 09:56
Güncelleme : 09.03.2009 20:27
Yeni Haber
İngiliz Daily Telegraph gazetesi, ABD Başkanı Barack H. Obama'nın seçim kampanyası döneminde söz verdiği gibi İslam dünyasını kazanma niyetinde olduğunu, Türkiye'yi ise bu yolda aracı olarak gördüğünü bildirdi. ..
Obama'nın, ilk 100 iş günü içinde bir Müslüman ülkeyi ziyaret edeceği sözünü verdiğini hatırlatan gazete, Türkiye'nin Obama'nın ajandasında önemli bir ülke olarak görüldüğünü, bunun Amerikan Başkanı'nın yeni ve çok kapsamlı dış politikasının bir yansıması olduğu yorumunu yaptı.

Obama'nın büyük bir ihtimalle Türkiye'den yardım talep edeceğini yazan gazete, "Obama, Türkiye'den Amerika'nın Afganistan'daki talihinin değişmesi için yardım isteyecek. Bu yardımı Irak'tan çekilecek olan ve Afganistan'a ek olarak gönderilecek Amerikan askerlerinin İncirlik üssünü kullanmaları konusunda olacağı bekleniyor" ifadelerine yer verdi.

Gazete, buna karşın Türkiye'nin ise Afgan güvenlik güçlerinin eğitilmesi ve Afgan hükümetine radikal gruplarla anlaşması için baskı yapılması taraftarı olduğunu yazdı.

Obama'nın seçim kampanyası sırasında, başkan seçilmesi durumunda ofiste bulunduğu ilk yüz iş günü içinde büyük bir Müslüman ülkesinde önemli bir konuşma yapma sözünü verdiğini yazan gazete, Obama'nın bu konuşmayı Türkiye'de yapıp yapmayacağının hala kesinlik kazanmadığının altını çizdi.

Ancak haberde, "Asya'yı Avrupa'dan ayıran ve önemli bir stratejik konumu bulunan İstanbul Boğazı'nda böyle bir konuşmayı yapmamaya direnmek çok güç olur" denildi.

CİHAN