kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türk halkı Clinton'un içtenliğini sevdi"

Giriş Saati : 09.03.2009 13:46
Güncelleme : 09.03.2009 20:27
Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Ankara ziyareti sırasında Türk halkına uzanmak için gösterdiği çaba, ABD'de de yankılandı. ..
ABD'nin önde gelen gazetelerinden Christian Science Monitor, Türk halkının Clinton'un içtenliğine ısındığını belirtirken "TV büyüsü mü, akıllı diploması mi? Obama'nın (Türkiye) ziyaretine bir ay kala Hillary, tv'deki bir sohbet programında Türkiye'yi cezbetti" ifadesini kullandı.

CSM, "Türkiye, Clinton'un içtenliğine ısındı" başlıklı haberinde "TV büyüsü mü, akıllı diploması mi? Obama'nın (Türkiye) ziyaretine bir ay kala Hillary, tv'deki bir sohbet programında Türkiye'yi cezbetti" yorumunu yaptı.

"Sahne yetenekleri, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a, Türkiye gezisi sırasında Amerika'nın bozulan prestijisi için birkaç puan kazanmaya yardımcı olduğu gibi görülüyor."

Türkiye ziyareti sırasında Clinton'un, "yoğun geleneksel diplomasi gündeminden ayrılarak popüler bir tv sohbet programında bir Cumartesi söyleşi"ne katıldığına dikkat çeken gazete, Clinton'un programı sırasında özel hayatına ilişkin soruları da yanıtladığını kaydetti.

Haberde, Clinton'un Türkiye ziyareti sırasında görüşülecek bir çok önemli konunun olduğu belirtilerek "Ancak Clinton'un diğer bir görevi de vardı: 2007'da yapılan bir kamuoyuna göre halkın sadece yüzde 9'unun Amerika konusunda olumlu görüşleri bulunduğu Türkiye'de Amerika'nın sefil imajını diriltmektir" diye yazdı.

Gazete, Clinton'un TV'deki programda konuşmasını dinleyen İstanbul'un ortasında bir otelin gece elemanının "Bu iyi bir şans. Farklı bir üslup. Daha çok renkli ve halka daha yakın, daha sevimli gibi gözüküyor" değerlendirmesine de yer verdi.

KINIKLIOĞLU'NUN YORUMU: "MESAJ KADAR HABERCİ DE ÖNEMLİ"

Bu arada, CSM, AKP'nın Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu'nun değerlendirmelerine de yer verdi. Kınıklıoğlu, "Türk-Amerikan ilişkilerinde iletilen mesaj kadar haberci de önemli. Clinton adı, burada farklı yankılanıyor" dedi.

Suat Kınıklıoğlu, Clinton'un ziyareti için "Türkiye'ye gelişi, büyük bir olasılıkla reset düğmesine basılması, yeni bir başlangıç gibi olacak. Son 8 yıl sıkıntılı oldu" şeklinde konuştu.

ANKA