kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zeytinburnu'nda pankart gerginliği

Giriş Saati : 08.03.2009 10:10
Güncelleme : 08.03.2009 19:35
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne ait zabıta aracının Zeytinburnu'nda, partilerine ait pankartları toplayıp çöpe attığını iddia eden CHP ve MHP'liler gerginlik çıkardı. AK Parti aleyhine sloganlar atan grubu, polis ekipleri yatıştırdı.

Siyasi partilerin kadınlar günü ve mevlid kandili için hazırladıkları pankartların, İBB zabıta ekiplerince toplanıp Zeytinburnu'nda bir çöp konteynerine atıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Zabıta aracını emniyete şikayet eden CHP ve MHP'liler, araçtan çıktığını ileri sürdükleri pankartları Zeytinburnu'nda bir sokak içersinde yere serdi. Caddede toplanan öfkeli grup, "Ülkücü hareket engellenemez", "İşte AKP, işte rezalet" şeklinde slogan attı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Güvenlik önlemini arttıran polis ekipleri, öfkeli vatandaşları yatıştırdı.

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Adil Emecan, "Bana afişlerin toplandığı haberini verdiler. Geldim baktım İBB'nin resmi bir aracı. Değişik ilçelerden topladığı afişleri Zeytinburnu'nda çöpe atarken arkadaşlar tarafından yakalanmışlar. Araç şuanda emniyete intikal etmiş durumda. AKP haricindeki bütün partilerin afişleri var burada." diye konuştu.

Olay yerine gelen MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Turgut, "Bizi kimse devletin memurları ile karşı karşıya getirmesin. Bu seçimi adaletli bir şekilde tamamlayalım. Bu afişler ve pankartlar devletin imkanları ile hazırlanmıyor, kendi arkadaşlarımızın yardımı ile bunları yaptırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından öfkeli vatandaşlar olaysız dağıldı.

(CİHAN)