kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

GM şokunu atlatan ABD borsaları son bir saatte hayata döndü

07.03.2009
GM iflas edecek kaygısıyla önceki gün yüzde 4 düşen ABD borsaları son bir saatte toparlandı GM hisseleri yüzde 6 yükseldi. ABD kapanışını göremeyen Avrupa borsaları dünü hüsranla kapattı..
ABD'de tarım dışı istihdam verisi öncesinde temkinli seyir izleyen borsalar, GM iflas edeceğine yönelik endişeler ve işsizlik oranının 25 yılın en yüksek seviyesine ulaşması ile yeniden düşüşe geçti. Wall Street açılışta enerji şirketi ve bankacılık hisseleri önderliğinde yükselişle açıldı.Buna paralel olarak da İMKB kapanışta artıya geçmeyi başardı. Yurtdışındaki temkinli havaya paralel seyreden İMKB-100 ABD borsalarının olumlu açılmasıyla, günü yüzde 0.8 primle 23 bin 220 puanda kapandı. Toplam işlem hacmi düne göre yüzde 6, geçen haftaya göre yüzde 4 yükselerek 961 milyon lira olarak gerçekleşti.

APPLE YÜZDE 4 GERİLEDİ
ABD borsaları açılıştan sonra kazançlarını geri verdi. Dow Jones ve S&P 500 Endeksi 12 yılın en düşük seviyelerine geriledi. JP Morgan'ın satış tahminlerini düşürdüğü Apple Inc hisseleri bankacılık hisseleri ard arda altıncı gün de değer kaybetti. Apple yüzde 4 düştü. Avrupa borsalarında ise yüzde 1'in üzerinde kayıplar yaşandı.

LATİN AMERİKA DA DÜŞTÜ
Gelişmekte olan borsalar arasında Latin Amerika ülkeleri son günlerde düşüşlere katılmayarak dikkat çekiyordu. Son haftalarda gelişmiş ülke borsalarındaki ağır kayıplara rağmen Brezilya borsası bu düşüşe direniyordu. Ancak dün İMKB gibi o da satış dalgasına yenik düştü. Brezilya Borsası yüzde 1'ye yakın düştü.