kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

07.03.2009
Görüntü teknolojisi şimdi Çankaya'da
Cisco Başkan Yardımcısı Paul Mountford, dünyada hızla yayılan Telepresence (Televarlık) iletişim sistemine Türkiye'de talebin her geçen gün arttığını söyledi. IP tabanlı görüntü, ses ve uzaktan iletişim teknolojisi kullanan sistemin, global şirketler ve kurumların iş seyahatleri ile doğan masraf ve zaman kaybının önüne geçtiğini belirten Mountford, Başbakan Erdoğan'ın da kullandığı sistemin Cumhurbaşkanlığı'na da kurulduğunu ve yakında Cumhurbaşkanı Gül'ün de görüşmelerini bu sistem üzerinden yapacağını bildirdi.

BAT Türkiye de sigaraya zam yaptı
Philsa'dan sonra BAT Türkiye de, sigara ürünlerine zam yaptı. BAT Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, üretim maliyetlerinde görülen artış sebebiyle, sigara ürünlerinde 9 Mart Pazartesi gününden geçerli olmak üzere fiyat artışına gidileceği belirtildi. Zam sonrası Kent'in fiyatı 4.80 TL'den 5 liraya, Pall Mall kısa 3 liradan 3.25 liraya, Tekel 2000 uzun 4.25 liradan 4.50 liraya, Tekel 2000 kısa 4 liradan 4.10 liraya yükseldi. Samsun 216 kısa kutu 25 kuruş artışla 3 liradan, Samsun / Maltepe kısa 30 kuruş artışla 2.60 TL'den satılacak.

Yarış otosu motorlu Audi satışa sunuldu

Audi Q7 V12 TDI, Türkiye'de satışa sunuldu. Audi'den yapılan açıklamaya göre, "Dünyanın en güçlü seri üretim dizel motorlu otomobili'' unvanını kazanan 500 HP'lik Audi Q7 V12 TDI, 243 bin 728 eurodan başlayan fiyatla Türk tüketicilerle buluştu. Pazara sunulduğu 2006 yılından bu yana bin 200 adetten fazla satılan Q7 ailesinin V12 TDI versiyonu, 6.0 lt turbo dizel motor, 5.5 lt 650 HP güç üreten Audi R10 yarış aracının motorunun herkesin kullanımına sunulmuş uygulaması'' olarak nitelendiriliyor.

'Irak Brezilya yerine bizden tavuk alıyor'

SAĞLIKLI Tavuk Bilgi Platformu Başkanı Zuhal Daştan, Irak'ın bugüne kadar binlerce kilometre uzaklıktaki Brezilya'dan tavuk ithal ettiğini, ancak Türkiye'de üretilen tavuğun lezzeti "ün salınca'' Irak'ın beyaz et ithalat rotasının Türkiye'ye kaydığını kaydetti. Beyaz et sektörünün son 5 ayda Irak'a yaptığı ihracatın giderek arttığını belirten Daştan, Irak'a şubatta ihraç edilen tavuğun 3 bin 200 tona, toplam satışın ise 5.5 milyon dolara ulaştığını bildirdi.