kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Lex Kerssemakers

2009 bizim için hayatta kalma yılı 2009 bizim için hayatta kalma yılı

07.03.2009
Volvo'nun Denizaşırı Ülkelerden Sorumlu Başkanı Lex Kerssemakers kriz yüzünden 2009'un hayatta kalma yılı olacağını söyledi..
Volvo'nun Denizaşırı Ülkelerden Sorumlu Başkanı Lex Kerssemakers, 2009'un tüm otomotiv şirketlerinde olduğu gibi Volvo için de hayatta kalma yılı olacağını belirterek, "Mali kriz yüzünden, Volvo'nun gerçek kazalara ilişkin inceleme çalışmaları için olay yerine artık eskisi gibi helikopterle değil araba ile ekip gönderiyoruz çünkü helikopter çok masraflı oluyor" diye konuştu. Krizin ekonomistler tarafından dahi tamam olarak analiz edilemediğini savunan Kerssemakers, üretimi kesintisiz sürdürmeye çalıştıklarını belirterek "Volvo için aralık ayında krizle ilgili tahmin yürüttük, ama şu anda birçok pazarın hâlâ daha da kötüye gittiğini görüyoruz o yüzden bizim ekonomik krizin ilerisi ile ilgili maalesef bir öngörümüz yok. Artık haftalık planlarla önümüze bakıyoruz. Ekonomistlerin bile öngörüde zorlandığı bir kriz ortamında otomotiv sektörü yöneticileri olarak bizler hiçbir şey diyemiyoruz" dedi. Volvo'nun para kazandıracak pazarlara yöneldiğini ve Türkiye'yi de büyüme potansiyeli olan pazarlardan biri olarak gördükleri için desteklediklerini belirten Kerssemakers, Türkiye ofisine, yetkili satıcı ve bayilere finansal olarak desteklerinin devam edeceğini açıkladı. Kerssemakers, Türkiye'deki kur oranlarının sürekli değişmesinin satışları olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

PLANLAR İŞE YARAMALI
Başta ABD Başkanı Obama'nın yardım paketi olmak üzere değişik ülkelerin otomotiv sektörleri için hazırladığı yardım planlarının işe yarayıp yaramayacağını zamanın göstereceğini belirten Kerssemakers, yapılan harcama miktarları gözönüne alınırsa kurtarma planlarının işe yaraması gerektiğini söyledi. Kerssemakers hükümetlerin otomotiv şirketlerine sahip olmaması gerektiğine inandığını kaydetti.