kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçdaroğlu, Topbaş'a su sayaçlarını sordu

Giriş Saati : 07.03.2009 15:55
Güncelleme : 07.03.2009 17:07
Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Kadir Topbaş'a su saçlarının garantisinin olup olmadığını sordu.

Kılıçdaroğlu, "Bilgi Edinme Yasası'na göre vatandaşlara bilgi verilmediğini, üst kurula başvurulmasına rağmen yine bilgi verilmediğini ispat edersem Topbaş görevini bırakacak mı?" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, seçim turuna Beykoz`da devam ediyor. Beykoz`da önce Tokatköy sonra Ortaçeşme`ye giden Kılıçdaroğlu, Beykozlular ile selamlaştı. Daha sonra Beykoz`daki halk pazarına uğrayan Kılıçdaroğlu pazarcı esnafın sorunlarını dinledi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'a yüklendi. 29 Mart seçimleri ile ilgili bir anket yaptırıp yaptırmadığı sorulması üzerine, Kılıçdaroğlu, "Anket yapmadık, bilmiyoruz. Bu halkımızın dürüst yönetime ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Artık halk yoluna yoluna yolunmaktan bıktı. Ben bunu söylediğim zaman bir vatandaşımız şunu söyledi. 'Artık biz de tüy de kalmadı' demişti" şeklinde konuştu.

Yolsuzluk ve yoksullukların İstanbul'un temel kuralı haline geldiğini iddia eden Kılıçdaroğlu iddialı konuştu; "12,5 milyonluk kentte, binlerce insan yatağa aç girmeyecek." dedi. Metrobüsün Kadir Topbaş`ın yıldızını parlattığına yönelik gelen bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Ne kadar parlatırsa parlatsın, halkın O`nu parlatması önemli" diye konuştu.

Kadir Topbaş'a gazeteciler vasıtası ile iki soru yönelten Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ön ödemeli su sayaçlarından bakım ücreti aldığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, "Bu su sayaçlarının garantisi yok mu? Garantisiz mi aldı bu su sayaçlarını?" diye sordu.

Bir vatandaşın sinyalizasyon ile ilgili bilgi edinmek için belediyeye başvurduğunu ancak bilgi sahibi olamadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Sayın Kadir Topbaş diyordu ki Bilgi Edinme Yasası'na göre herkese bilgi veriyoruz. Bilgi Edinme Yasası'na göre bilgi verilmediğini, üst kurula başvuruya rağmen yine bilgi verilmediğini ispat edersem Topbaş görevini bırakacak mı? Ya da İstanbullular`a hizmet edecek mi? Topbaş İstanbullulardan neyi gizliyor? İstanbullulardan gizlemeye hakkı var mı? Saydam da olmadığını, dürüstte olmadığını ispat edeceğim. İspat ettiğim zaman Topbaş görevinden ayrılacak mı, ayrılmayacak mı?Sinyalizasyon sistemi deyin, Topbaş zaten anlar." şeklinde konuştu.

Beykoz pazarında dolaşırken bir pazarcının, pazarcılık yaptığı yerin su içerisinde olduğunu göstermesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı buraya çağırmak ve bunu göstermek lazım." dedi.

(CİHAN)