kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekonla ünlenen sokakta Jaws heyecanı

CİHAN
Giriş Saati : 04.03.2009 14:34
Güncelleme : 04.03.2009 20:10
Yeni Haber
Saroz körfezinde balıkçıların ağına takılan 4,5 metre boyunda ve 1 ton 100 kilo ağırlığındaki Camgöz köpekbalığı vatandaşların ilgi odağı oldu.

Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan el bombalarının bulunduğu gecekondunun yanındaki balıkçıda vinçle asılarak sergilenen köpekbalığı özellikle bayanlar ve çocukların ilgisini çekti. Vatandaşlar dev köpekbalığının yanında hatıra fotoğrafı çektirirken, köpekbalığını bakmak isteyen araç sürücüleri de cadde üzerinde trafik yaşanmasına sebep oldu.

Saroz Körfezi'nde avlanan balıkçıların ağlarına takılan 4 metre 20 santimetre boyunda ve 1 ton 100 kilogram ağırlığındaki Camgöz cinsi dev köpekbalığı Ümraniye Çakmak Mahalesi'ndeki Kardak Balıkçısı'nda sergileniyor. Hayatlarında ilk defa köpekbalığı gören vatandaşlar dev balığa yoğun ilgi gösterdi. Köpekbalığını görmek ve ona dokunmak için restoranın önünde toplanan vatandaşlar, fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Bazı vatandaşlar dev köpekbalığını görmek için beraberlerinde çocuklarını getirirken, meraklı küçükler ise yaklaşmaktan kaçındı. Vinçle asılan köpekbalığına bakan meraklı sürücüler de trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. Trafikte seyreden araçların sürücüleri köpekbalığını izlemeye başlayınca cadde üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı sürücüler köpekbalığının sergilenmesine tepki gösterdi.

Dev köpekbalığının sergilendiği Kardak Balıkçısı'nın sahibi Yavuz Yalçınkaya, köpekbalığnın etinin yenebildiğini ancak vatandaşların isminden dolayı köpekbalığı eti tercih etmediğini belirtti. Yalçınkaya, "Soroz Körfezi'nde balık avlarken arkadaşlar tarafından yakalandı. Buraya getirdik sergiliyoruz. Vatandaşlar daha önce böyle bir köpekbalığı görmedikleri için yoğun ilgi var. Köpekbalığı ismi insanlara itici geldiği için etini satmak yerine sergilemeyi tercih ediyoruz. Hem reklam yapmış oluyoruz hem de vatandaşlar köpekbalığnı böyle yakından görmüş oluyorlar" diye konuştu.