kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öldüren it dalaşı 6 senedir AİHM'de

Sırrıberk ARSLAN SABAH
04.03.2009
Yunan jetiyle girdiği it dalaşı sonucunda Ege'ye düşen ve cesedi 13 yıldır bulunamayan pilot yüzbaşının ailesi, 6 yıldır AİHM'nin kararını bekliyor..
Yunan savaş uçağıyla girdiği "it dalaşı" sonucu Ege Denizi'ne düşen F-16'da şehit olan, ancak cesedi 13 yıldır bulunamayan pilot yüzbaşı Nail Erdoğan'ın ailesi açtığı tazminat davasında 6 yıldır AİHM kararını bekliyor. Ekim 1996'da Denizi Sakız Adası açıklarında Yunan savaş uçaklarıyla "it dalaşı"na giren Türk F-16 savaş uçağı düşmüş, pilot yarbay Osman Çilekli kurtuldu ancak pilot yüzbaşı Nail Erdoğan şehit olmuştu. Tüm aramalara rağmen de 2 çocuk babası yüzbaşının cesedi bulunamadı. Baba Nurettin Erdoğan da, acıya dayanamadı ve 8 ay sonra vefat etti. Anne Selvi Erdoğan da kalp, şeker ve yüksek tansiyon hastası oldu. Yıllar sonra bir Yunan gazetesi "Türk jetini biz düşürdük" başlığıyla çıktı. Hatta Yunan pilot Thanos Grivas'ın, hava savaşı geleneklerine uygun olarak kullandığı Mirage uçağının burnuna Türk bayrağı çizdiği görüntülendi.

CİNAYET BAŞVURUSU...
Bu gelişme üzerine şehit pilotun Kayseri'de yaşayan ailesi annesi, Yunan hükümetine karşı AİHM'ye 625 bin euro manevi tazminat istemiyle başvurdu. Ayrıca Erdoğan'ın cesedinin ve uçağın çıkarılması için de yine 4 milyon euro istendi. Ancak 6 yıldır bir sonuç çıkmadı. Nail Erdoğan'ın ilkokuldan sınıf arkadaşı olan, ailenin avukatı Mehmet Emin Keleş, pilot hakkında da "cinayet" suçlamasıyla AİHM'ye başvurduklarını belirtti.