kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başsavcısı Bayazıt: aramada 5 adet AK Parti amblemli pankart tespit edildi

Giriş Saati : 04.03.2009 17:44
Güncelleme : 04.03.2009 17:53
Yeni Haber
Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, İl Özel İdare Genel Sekreterliği binasının merdiven altı bölümünde, 5 adet AK Parti il ve ilçe başkanlıklarına ait AK Parti amblemlerinin bulunduğu pankart tespit edildiğini açıkladı.

Bayazıt, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu duyurunun yapıldığını belirtti.

DTP Tunceli İl Genel Meclis üyesi Özgür Söylemez'in müracaatı üzerine Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından Genel Sekreterlik binasında arama yapıldığını hatırlatan Bayazıt, şu açıklamayı yaptı: ''Aramada, binanın bodrum katındaki depoda pankartlar bulunduğu, bu pankartların 2 adetinin büyük boyutlu Türk bayrağı, 2 adedinin Tunceli Valisine ait portre, birer adedinin Tunceli Uzunçayır Barajı resmi, Nazımiye ilçesi toplu konutları, Fen lisesi, bal paketleme tesisleri ve çeşitli kamu ve özel sektör yatırımlarının reklamlarının yapıldığı pankartlar olduğu, deponun girişindeki merdiven altı bölümünde ise 5 adet AK Parti il ve ilçe başkanlıklarına ait AK Parti amblemlerinin bulunduğu pankartların tespit edildiği, bu pankartlardan bir adetinin 'Sayın Başbakanı'mız sizinle gurur duyuyoruz. AK Parti Tunceli İl Teşkilatı' şeklinde olduğu, diğer 4'ünün 'Sayın Başbakan'ımız ilimize hoş geldiniz. Perket, Nazımiye, Ovacık ve Mazgirt ilçe başkanlığı' şeklinde ve AK Parti logosunu içerir biçimde pankartlar olduğu belirlendi. Söz konusu pankartlara el konulduğu, olay yerinde bunların dışında herhangi bir siyasi partinin amblem, logo, pankart, flama, afiş veya siyasi içerikli yazısının bulunmadığı, olayla ilgili soruşturmanın kanun ve usule uygun bir şekilde yürütüldüğü basına ve kamuoyuna duyurulur.''

(CİHAN)