kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Cevizler çetin çıktı

Piyasaya sürülen kasetler, kanunlara uygun elde edilmese dahi, bir devrin aydınlanmasına hizmet ediyor. Aslında, bildiğimiz olayların teyidini alıyoruz. Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, bu sahada hayli verimli çıktı. Galiba övünmeyi de seviyor.
İlk kaseti, Erkan Mumcu'ya verdiği talimatla ilgiliydi: "Oylamaya girme dedim, girmedi."
Son kasetinde, 28 Şubat'ın perde arkası var. Mesut Yılmaz ve dönemin cumhurbaşkanı Demirel ile yakın işbirliği içinde görünüyor. Ne demiş Yılmaz'a: "Size altın tepside iktidar teslim ediyoruz. Ama taleplerimiz olacak."
Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nun değiştirilmesinin yanı sıra, dokunulmazlığın sınırlandırılmasını ve 8 yıllık temel eğitimin gerçekleştirilmesini istemiş. Karadayı'nın tabiriyle, Yılmaz, "sırıtarak" dinlemiş bu sözleri. Demirel'e ise, "Erbakan mutlaka gitmeli" direktifini vermiş. Karadayı, "Ne desem onu yapıyorlardı. Hoca'ya ayrıl dedim, ayrıldı" diye sürdürüyor konuşmasını. O tarihte Dışişleri Müsteşarı olan Onur Öymen'le de, yakın irtibat halindelermiş. Genelkurmay 2. Başkanı ile gizli karargâhta çalışırmış Onur Öymen. "Haberimiz olmadan, Öymen, siyasi şeylik yapmaz" diyor Karadayı.
27 Mayıs'tan beri işin içinde olduğunu anlatıyor ve "Bu konuda sicilim bozuk" diye böbürleniyor.
Karadayı'nın kasetini dinleyince, "Sen neymişsin be abi" demek geçti içimden. Çok şükür etrafta pek kalmadı o ağır ağabeylerden. Şimdilerde, onlar ne derse, tereddütsüz yerine getirenlere de rastlamıyoruz. Günümüzdeki cevizler çetin çıktı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın