kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'a fahri doktor unvanı verilecek

Giriş Saati : 28.02.2009 11:52
Güncelleme : 28.02.2009 17:17
Yeni Haber
Suriye'deki Halep Üniversitesi tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktor unvanı verileceği bildirildi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 24 Şubatta Halep Üniversitesi senatosunda yaptıkları toplantı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktor unvanı verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Gaziantep Üniversitesi ile Halep Üniversitesi arasında yürütülen işbirliği projeleri çerçevesinde Suriye'nin Halep şehrine gittiklerini ve buradaki temasları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir sevgi olduğunu gördüklerini anlatan Coşkun, alınan kararın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Coşkun şöyle konuştu:

''Halep Üniversitesi senatosundaki toplantı sırasında Rektör Prof. Dr. Muhammed Nizar Akil bir telefon görüşmesini takiben heyecan, sevinçle senato odasına girdi ve özellikle İsrail'in Gazze'ye saldırısı konusunda izlediği politikayla tüm İslam dünyasının takdirini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a üniversitelerinin fahri doktor unvanı verme kararının onaylandığı haberini aldıklarını açıkladı. Bu esnada tüm senato üyeleri kararı ayakta alkışladı. Bizler bu olayı büyük bir gurur ve mutlulukla izledik.''

Halep Üniversitesinin 50 yıllık geçmişi olduğunu ve tarihinde ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora verildiğini bildiren Yavuz Coşkun, Halep'te yürüttükleri temaslarda görüştükleri tüm yetkililerin Türkiye'nin bu tavrından duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini söyledi.

Halep üniversitesi ile sağlık, eğitim, sanat ve kültür alanlarında yakın işbirliği içerisinde önemli projeler yürüttüklerini kaydeden Prof. Dr. Coşkun üniversiteler arasında hızla gelişen ilişkilerin iki ülkenin giderek daha çok yakınlaşmasında da önemli rol oynayacağına inandığını belirtti.

Coşkun, fahri doktora kararının önümüzdeki aylarda resmi olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebliğ edileceğini ve Başbakan'ın Halep Üniversitesine davet edileceğini öğrendiklerini kaydetti. Halep Üniversitesi, 25 fakültesi, 10 araştırma enstitüsü ve yaklaşık 120 bin öğrencisi ile Orta Doğu'nun en büyük ve prestijli üniversitelerinden biri olarak biliniyor.

(AA)