kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İdeolojik siyaset en ucuz siyasettir"

Giriş Saati : 28.02.2009 13:18
Güncelleme : 28.02.2009 17:18
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Batman mitingi için geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Miting alanının girişine adeta etten duvar örülürken yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Miting alanına giren vatandaşlar tek tek arandı. Başbakan Erdoğan Turgut Özal Bulvarı'ndaki vilayet kavşağında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap edecek.

AK Parti Batman il teşkilatı, etkili yağmur nedeniyle miting alanına gelen vatandaşlara yağmurluk dağıttı. Çocukların yağmurluk almak için zaman zaman izdiham yaşatması yağmurluk dağıtan görevlileri zor durumda bıraktı.

Miting alanında ise en çok TRT 6 ile ilgili pankartlar göze çarptı. Batman'da vatandaşlara seslenecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, miting sonrası helikopterle Siirt'e hareket edecek.

İDEOLOJİK SİYASET EN UCUZ SİYASETTİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her zaman demokrasinin, hukukun ve hakkaniyetin yerleşmesi için mücadele ettiklerini belirterek, en ucuz siyaset olan ideolojik siyaseti yapmayacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart seçim mitingi için Batman'a geldi. Valilik önünde (Cumhuriyet Meydanı) yapılan mitinge yağmura rağmen binlerce kişi katıldı. Batmanlılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, 'Davos Fatihi hoş geldin!', 'TRT şeş bir xhati', 'Sayın Başbakanımız bize Allah'ın bir lütfusun', 'Hem sesimiz, hem rengimiz, Tayyip bizim her şeyimiz' pankartları ile karşıladı. Miting öncesi eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak Batmanlıları selamlayan Başbakan Erdoğan da, bütün ilçelerin ismini okuyarak, Batmanlılara "Canım kardeşlerim" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan'ın Batman ziyaretine AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımısı Abdulkadir Aksu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve bölge milletvekilleri de katıldı.
Mitingte konuşma yapan AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Ziver Özdemir, Batmanlıların sorunlarını bildiğini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Batmanlılara "bu dayanışma ve kardeşlik duygularından dolayı sizleri tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan ise "Batmanlı olan Batman'a gelmek, Batman'a hizmet etmek, bizim her zaman biliyoruz ki, Batmanlıların yüreğindeki sevgi rezervi petrol yataklarından daha zengindir. Biliyoruz ki, daima yüzümüzü ak olsun, bahtınız açık olsun, bizim siyasetimiz, gönül kazanmak siyasetidir. Bakınız, millete efendi olmak için siyaset yapanlar aramızdaki fark bu gönül farkıdır. Zira biz, milletimizin efendisi değiliz, biz milletimizin ülkemizin hizmetkarıyız. Bu anlayışla Batman'ı bağrımıza basıyoruz, görüyorum ki aynı anlayış ve inanışla batman bizi de bağrına alıyor. Samsun, Diyarbakır, Adıyaman gibi Çorum, Yozgat, Kahramanmaraş, Van gibi Batman da AK Parti'yi bağrına basıyor. Bu muhabbetin karşılıklı olduğunu görmek yüreğimizi kabartıyor. Sevgili kardeşlerim yeni bir başlangıcın içindeyiz, barış içinde yarış yapıyoruz. Siz merak etmeyin, çoğu gitti azı kaldı. 29 Mart yeni bir baharın yeni bir nevrozun başlangıcı olsun." dedi.

Batmanlıların da alt yapısıyla üst yapısıyla insanca yaşamanın gerçekleştiği yerel hizmette ve belediyecilikte bir ak belediyeciliği görmek istediğini dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Belediyecilik bizim uzmanlık alanımız, bizim işimiz, bu bahar sevinci ülkemizi baştan başa sarsın, Mereto Dağı kadar başı dik olan Batmanlıların annelerin, babaların, gençlerin çocukların yüzü gülsün bahtı açılsın. O gün gelsin ki, hep birlikte geçmişin yaralarını saralım. O gün iradeniz, demokrasimiz güçlenecek, hukuk ve adalet çok daha büyük güç kazanacak, şimdiden gözünüz aydın olsun, hayırlı olsun."

AK Parti hükümetinin yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla mücadele ederek bu günlere gelindiğini ifade eden Erdoğan, "Ferhat dağı deldi, Şirin'e kavuşmak için. Biz de dağları deliyoruz, sizlere kavuşmak için. Çetin, zorlu karlı dağları aşarak bugünlere geldik. Dün dünde kaldı, bugün yeni şeyler söylemek lazım. İşte biz onları söylüyoruz. Demokrasinin çıtasını yükselttik. Meydanlardayız. AK Parti olarak 3 önemli temel şiarımız var. Hizmet, hukuk ve hürriyet. Bugüne kadar olduğu gibi siyasetimizi bu çizgiden yürüteceğiz. Adaleti yaygınlaştırmak her zaman temel önceliğimiz oldu. Mazeretlerin arkasına sığınmadık, en bedelsiz en ucuz siyaset biçimine teessür etmedik. Bütünlüğümüz muhafaza ederek, birbirimizin gücünden eksiltmeden, manevi, milli mücadelemizini yaptık" diye konuştu.

İdeolojinin en ucuz siyaset olduğunun altını çizen Erdoğan, hiçbir zaman ucuz siyaset yapmadıklarını belirtti. Farklıları zenginlik olarak gördüklerini anlatan Başbakan şöyle devam etti: "İnsanların sahip oldukları farklılıklar, saygıdır, muteberdir, zenginlik kaynağıdır. Asıl olan zenginliklerimizi sahiplenmek, değiştirmektir. Kışkırtanlar, ayrıştırmaya çalışanlar büyük yanlış yaparlar. Bizim kitabımızda benlik davası, dışlamak, horlamak yok saymak yoktur. Biz meseleye insan anlayışıyla bakıyoruz. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü bakıyoruz. Bizim siyasetimizin ana referansı eserlerimizdir. Halkımıza hizmettir. Hizmetten kaçınmayacağız. Hukuk ve adaletten geri adım atmayacağız. Hürriyeti sonuna kadar koruyacağız."

Türkiye'nin yaralarının sarılmasını istemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de olup bitenleri izliyorsunuz. Nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. Demokrasiden alınan onca ilerlemeye rağmen, bu memlekette belli yaralar açık kalsın kapanmasın istiyorlar. Yaralar sarılırken istenirken, birileri yaraları kaşımakla meşgul. Yaraları kaşıyanlar yaraları açanlar aynı yolda yürür. Bu ülkenin huzur bulmasından huzursuz olanlar var. Ağız tadıyla bir arada yaşanmak gerekirse, kendilerine rol verilmeyeceğini biliyorlar. Milletimiz kendisine tuzak kuranların oyununu bozmuş ve bozacaktır. Demokrasiye, adalete, sosyal barışa tuzak kuramlar mahkum oldular. Suç üretilen bataklıkların kurumasına, statükocuların değişim istememesine karşı çıkanlar hepiniz biliyorsunuz. Milletin rızası istenmiyor, milletten haraç isteniyor. Oysa milletten haraç isteyenler, milletin gönlüne giremez. Milletin gönlüne giremeyenler siyaset yapamazlar. Er ya da geç mahkum olurlar. Bugüne kadar öyle oldu. Şu pankartları kapatın. Arka taraftaki arkadaşlarımı göremezsin. Değerli kardeşlerim, iktidar, siyaset, bakan, milletvekillerimizle, teşkilatımıza, demokrasiye adalete yatırım üstüne yatırım yapıyoruz, çete, karanlık güç odaklarıyla değişim iradesiyle mücadele ediyoruz. Her zaman çözüm, reformdan değişimden yana olduğumuzu söylüyoruz. Halkımıza sonuna kadar güveniyoruz. Görüyoruz ki onlar da bize güveniyorlar."

"BİR ZAMANLAR BİRİLERİ BATMAN'DA RUTİNİN DIŞINA ÇIKIYORDU"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'ın bir zamanlar karanlık oyunlarla anıldığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'de bütün etnik kimliklerin bir ve bütün olduğunu söyleyerek, "Ahmed-i Hani de bizimdir. (Ünlü Kürt bilgini) Hacı Bektaş-ı Veli de. Biz bütünlüğü esas alıp, adaleti ve kalkınmayı esas alan bir siyaset yapıyoruz. Kin, nefret, intikam, terörü ve hukuksuzluğu reddediyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan, 29 Mart'ta yapılacak seçimlerde kimlik siyasetine değil, yerel hizmetlere oy verileceğini hatırlatarak, Batmanlılara hizmet aşkıyla oy kullanmalarını istedi.

Asfaltlamanın ve altyapı yapmanın belediyenin en doğal görevi olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Yerel yönetimlerde hizmete oy vereceğiz. Kimlik siyasetiyle oy kullanılmaz. Hizmet aşkıyla oy kullanılır. Bu oyunları hep birlikte bozacağız. Bu ülkede, Türk'ü, Kürd'ü, Laz'ı, Abaza'sı, hep birlikte üst kimliği olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hep beraber olacağız. Kürdün kendi kimliğine sahip olması gerekiyor. Hepsine bizde saygı duymak durumundayız. Ankara'nın kaderi, Diyarbakır, Bitlis, Batman'ın kaderidir bizim için. Türkiye ile Kızılırmak'ın kaderi bizimdir. Ahmed-i Hani de bizimdir. Hacı Bektaş-ı Veli de. Biz bütünlüğü esas alıp, adaleti ve kalkınmayı esas alan bir siyaset yapıyoruz. Kin, nefret, intikam, terörü ve hukuksuzluğu reddediyoruz. Halka yöneten siyasetçilerden olmadık olmayacağız." diye konuştu.

"SEÇİM MEYDANI HALKA HESAP VERME YERİDİR"

Seçim meydanlarının halka hesap verme meydanı olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Batman'a, dikkat ederseniz 6 yıllık başbakanlığımda başbakan olarak 7'inci gelişimdir. Hiçbir zaman eli boş gelmedim. Açılış törenleriyle geldik. Temel atma töreni için gelmedik. Arkadaşlarım temel atar, bende onları takip eder açılışlarını yaparım. Siyasilerden farkımız var. Seçim meydanı halka hesap verme yeridir. Geçmişte kendilerine yasak konulanlar hukuktan adaletten farklı görüyorlardı."

Başbakan Erdoğan, "Bugün siyasi çetelere, vergi hırsızlarına halka izah edenler, hukuksuzluk yapanları, milletin ekmeğine göz dikenleri, rejimi korumakla eş anlamlı görenler var ya, devlet bazen rutinin dışına çıkabilir. Biz hayır diyoruz. Hukuk devleti rutinin dışına çıkamaz. Çıkarsa çete olur mafya olur, kanunsuzluk, bozgunculuk olur. Ne yazık ki, bunların hepsi oldu. Ak Parti iktidarında neler oluyor. İktidarda milletle devlet buluşuyor. Ak Parti iktidarında Türkiye arınıyor, temizleniyor, hortumlar ne oluyor. Hortumlar kesildiği için batman yatırımlarla buluştu. Kesilmeseydi, Batman yatırımlarla buluşamazdı. İstanbul'un hukuku neyse Batman'ın da hukuku odur. Batman'daki koçerlerin de kenar mahallelerinde hukuku, merkezin hukukuyla birliktedir. Diyoruz ki, şehirlerimizi, ülkemizi, adaletle yönetirsek, diğer sosyal sorunlar çorap söküğü gibi çözülür. Türkiye'nin meseleleri sorunları, birbiriyle doğrudan ilişkilidir." diye konuştu.

"DEVLETİ GÖRÜNMEZ ALANLARDA GÖRENLER, BU SİYASET SAYESİNDE DEVLETLE MİLLETİN ARASINA GİRENLER, MâHKUM OLDULAR"

Bir dönem Batman'da bazılarının rutinin dışına çıkarak karanlık oyunlar sergilediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Devleti görünmez alanlarda görenler, bu siyaset sayesinde devletle milletin arasına girenler, mâhkum oldular. Bir zamanlar Batman'da hanım kardeşlerim, kadınlarımız kızlarımız acı çekerken, aynı Batman'da birileri rutinin dışına çıkıyordu. Antalya, İzmir'de neler oluyordu. Başka yerdekiler bankaların içini boşaltıyordu. Aynı zamanda oluyordu bütün bunlar, hepsinin hesabı bozulunca çetelerin AK Parti iktidarı ile birlikte bertaraf oldu." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Terörle kendi aralarına mesafe yoktu. Hukuksuzluk, karanlık güçlerde aynı zihniyetin parçalarıdır. Biz diyoruz her şey hukuk içinde olsun, milletimizin iradesine uygun olsun. Dün rutinin dışına çıkanlar, tedavülden çıktı. Ben devletim diyenler, bugün toplumdan tescil oldular. Terörle, çetelerle bütün unsurlarıyla sabah öğlen peşinde olacaktır. Türkiye cumhuriyeti bütün vatandaşlarını kucaklayan devlet olacaktır. Biz sessizliğin kimsesizlerin kimsesiyiz. Bunun için varız. Devletimiz, milletimiz sahipsiz değildir. Milletimiz kendi milletine sahi çıkıyor." diye konuştu.

Batman ve bölgede 2006 Kasım ayında yaşanan sel felaketini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Afetten sonra bütün arkadaşlarımız geldi mi? Affet konutlarınız hemen inşa edildi mi? TOKİ konutlarına yerleştiriniz mi? Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz. Bugün 400 yataklı bir devlet hastanesinin açılışını yapıyoruz. Batman'da insanın olduğu her yerde sorunlar olacaktır. Akıl ve vicdanla birlikte olursak sorunlar çözülür. Batman, Edirne, Bursa, Kastamonu'nda, kuzeyin, doğusunun da vicdanıyız" şeklinde konuştu.

"DEVLET, BİZİM İKTİDARIMIZDA MEŞRUİYET KAZANDI"

Batman'da muhalefeti Türkiye'nin doğusuna gelmediği için de eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:"Bu meydana Bahçeli, Baykal geldi mi? Biri ana bir diğeri yavru muhalefet niye gelmediler. Niye gelmezler buraya. Bir başka parti niye batı illerine gidemiyor. Orası da Türkiye değil mi? AK Parti 81 vilayette var. 81 vilayetin 80'inden milletvekili çıkardık. Ak Parti milletin partisi. Devlet, bizim iktidarımızda meşruiyet kazandı. Ülkemiz, şehirlerimiz güçleniyor. Bizim iktidarımızda cumhuriyetimiz, cumhurla yani halkla, yani sizinle buluşuyor. Meşruiyet yemini güçlendikçe, gayri meşru yanılıyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti siyasetinin eser siyaseti olduğunu da anlatan Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerde belediye başkanı ve meclis üyelerinin seçileceğini dile getirdi.

Batman'da kimlik siyaseti yapan parti ile hizmet siyaseti olan partinin olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Bakınız, Batman'da kimlik siyaseti yapan, bir de hizmet siyaseti yapan siyaset var. Diğerleri zaten yok. Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz. Biz kimliğin partisi değiliz. Batman'da mazlumun partisiyiz. Ne olursa olsun, biz hizmetin partisiyiz. İşimiz hizmet, işimiz hizmet, durmak yok yola devam, diyoruz. Yavrularımızın ayakları çamurda değil, her taraf neden parke taşı, yerler, kaldırımlar, asfaltlar niçin olmasın. 18 yaşımdan beri siyasetin içindeyim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. 1994 yılında hizmet nasıl yapılır çok iyi bilirler. Bizde ayırımcılık yok. Batman'da farklı siyasi parti var diye, biz hizmeti aksatmadık. Ne gibi hizmet verdik bunlar ortada. İdeolojik siyaset yapmadık, yapmayacağız. AK Parti iktidarı ile Batman'ın köylerinde nelerin değiştiğini biliyoruz. Köy, mezralar AK Parti iktidarında suya, okula, yola kavuştu. Daha önce burada biz farklı meydanda size hitap ettim. Üniversite demiştiniz. Hatırlayın. Buna inanmayanlar vardı. Batman'da üniversite kuruldu mu? Bizden öncekiler niye yapamadılar. Biz size sevdalıyız. Biz size milletimize aşığız. Biz milletimizin dertlisiyiz. Batman'da sağlık sorunu çözülecek dedik, olur mu diye söylediler. Kapanan köy yolları, okullar, yapacağız dedik. İbni Sina'da, Hacettepe'de, Cerrahpaşa'da, İstanbul'da yapılan kalp ameliyatları yarın Batman'da da yapılacak denseydi kim inanırdı. 6 özel hastane açılacak denseydi kim inanırdı. Bizim dönemimizde bütün bunlar oldu mu, oldu."

BAŞBAKAN ERDOĞAN SİİRT'E GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''Ata'' ile saat 15.50'de Siirt'e geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, Siirt Hava Meydanı'nda Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Mervan Gül ve öteki yetkililer katıldı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da Siirt'e geldi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SİİRT'TE MUHALEFETE YÜKLENDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt mitinginde de muhalefet partilerine yüklendi. Erdoğan, "29 Mart'te Siirt'in battaniyesini bunların üzerine örtün. Bu güne kadar uyuyarak geldiler. Bundan sonra da bırakın uyusunlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Siirt'te vatandaşları eşi Emine Erdoğan ile birlikte selamladı. Başbakan Erdoğan, miting alanına "Siirt'in eniştesi" olarak çağrıldı.

Erdoğan, "Evliyalar şehri Siirt'i selamlıyorum" diye başladığı konuşmasında, "Siirt'in mert ve cömert insanlarını selamlıyorum. Siirt, bu kardeşinize yüreğinde yer açtı. Bizden hayır duanızı eksik etmediniz. 9 Mart'ta yiğit düştüğü yerden kalkar dediniz ve bana bir emaret verdiniz. Tam 6 yıldır bu emaneti layıkıyla taşımanın hassasiyeti içindeyim. Bu gün bir kez daha hemşehrilerimin, dostlarımın kardeşlerimin akrabalarımın arasındayım. Sevginize şefkatinize ahde vefanıza teşekkür ediyorum." dedi.

"Siirt'in kalkınması için gecemizi gündüzümüze kattık." diyen Başbakan Erdoğan, "Siirt'e çok önemli yatırımlar yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Başbakan olarak Siirt'e 13. gelişim. Başbakan olarak 13 defa geldim. Sayın Baykal'ı burada hiç göreniniz var mı, Devlet Bahçeli Siirt'e hiç geldi mi?. Keşke gelseler Siirt meydanındaki coşkuyu bir görebilseler. Onları burada görmekten Türkiye adına mutlu olurum, Siirtliler adına mutlu olurum. Türkiye'nin sadece Ankarası yok, İstanbul'u yok. Siirt'i de var, Batman'ı da va Hakkarisi'de var. Meydanlara çıktılar. gerilim siyaseti yapıyorlar. Ellerine dosya almışlar dosya siyaseti yapıyorlar. Yalan üstüne çamur üstüne siyaset yapıyorlar.

Elinde dosya varsa Türkiye hukuk devleti. Al onu yargıya götür. Bana ne yapacaksın. Gel de burada anlat. Ellerinde dosya dolaşıyorlar. Bunların siyasetinde proje yok. Siirt'e ilişkin Türkiye ilişkin ufukları yok. Ben Siirtli kardeşlerimin en güzel cevabı vereceğine inanıyorum. 29 Mart'ta Siirt battaniyesini onların üzerine örtün. Bu güne kadar uyuyarak geldiler. Bundan sonra da bırakın uyusunlar. En azından Türkiye'nin büyümesine engel olmazlar. Siirt demokrasi tarihinde kilit rolü oynamış bir şehrimizdir." şeklinde konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi: "Bu kardeşiniz için muhtar bile olamaz diye manşet atanlara 9 Mart'ta siz ders verdiniz. AK Parti'den rahatsız oluyorlar. AK Parti'nin oylarını artırmasından rahatsız oluyorlar. 22 Temmuz'dan önceki tavrı yeniden sergilemeye başlardılar. 22 Temmuz'dan önceki gibi seçimleri birkez daha gündeme getirdiler. Siirt meydanından Türkiye'ye sesleniyorum. AK Parti demokrasinin teminatıdır. Millet iradesinin teminatıdır. Her türlü özgürlüğün teminatıdır. Kendisine oy verenler kadar vermeyenlerin de teminatıdır. Bu millet bize bir emanet verdi onu layıkıyla taşıyoruz. Bu millet isterse emaneti alır başkasını verir. Milletimizin iradesi karşısında boynumuz kıldan incedir. Kim ne derse desin biz hizmet üretmeye devam edeceğiz."