kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Korkut Ün Yılmaz Attila

Tesco Kipa artık İstanbullu

EKONOMİ
27.02.2009
Tesco Kipa'nın direktörü Attila, "Kurtköy ve Silivri'de mağaza açtık 'İstanbullu değilsiniz' dediler, Pendik Pendorya'da açacağımız mağazayla artık İstanbullu sayılırız" dedi..
TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Pendik'te yapımı devam eden Pendorya Alışveriş Merkezi'ndeki hipermarket alanı için Tesco Kipa ile anlaştı. Pendorya Alışveriş Merkezi 2009'un son çeyreğinde işletmeye açılacak. İmza töreninde konuşan Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Yılmaz Attila, Pendorya mağazasıyla artık İstanbullu sayılacaklarını söyledi. Attila, "Kurtköy'de mağaza açtık, 'İstanbullu değilsiniz' dediler, Silivri'de mağaza açtık, 'orası İstanbul değil' dediler. Artık İstanbul'lu sayılacağız. Çok acele etmiyoruz ama, İstanbul içinde de mağazalar açmayı hedefliyoruz" dedi. Hipermarketin 8 bin 500 metrekare olduğunu söyleyen Attila, yaklaşık14 milyon TL'lik yatırımla açılacak hipermarkette 25 bin üzerinde ürün pazarlanacağını kaydetti. Attila bu mağaza da 250 kişiye de istihdam sağlanacağını açıkladı. Krize rağmen yatırımlara devam edeceklerini açıklayan Attila, Nevşehir ve Ayvalık'ta da hipermarket inşaatlarının devam ettiğine işaret ederek, 2009 sonunda 33 olan hipermarket sayısını 36'ya çıkartacaklarını belirtti.

İNDİRİME GEREK OLMAYACAK
TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün'de Pendik'te yapımı devam eden Pendorya alışveriş merkezinin yatırım maliyetinin 40 milyon euro olduğunu belirterek 15 kilometrelik cap içinde 1 milyon nüfusa hitap edeceğini kaydetti. Perakandecilerle, alışveriş merkezi yönetimleri arasında yaşanan kira tartışmalarına da değinen Ün, "Kira konusunda, perakende sektörünün olanaklarıyla yatırımcının beklentileri üzerinden uzun vadeli sürdürülebilir bir nokta yakalamak gerekiyor. Daha sonrakira indirimlerine gerek kalmayacak bir kira politikası benimsedik" dedi.

14 MİLYON TL YATIRIM
Tesco Kipa, Pendorya'daki hipermarket için 14 milyon TL yatırım yapacak.

8 bin 500 metrekarelik hipermarkette 25 bin ürün çeşidi sunulacak.

250 kişi istihdam edilecek.
Haberin fotoğrafları