kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İTO başkanlığı MÜSİAD'la ipleri kopardı

BARIŞ ERGİN
27.02.2009
İTO başkanlığının cazibesi İbrahim Çağlar'ı, kurucularından biri olduğu MÜSİAD'tan bile istifa etme derecesine getirdi. Yönetim dilekçesini kabul ederse ipler kopacak..
Dünyanın en büyük sanayi kuruluşlarından. 127 yıllık bir geçmişi var. 300 bin de üyesi. İstanbul Ticaret Odası'nın bu büyüklüğü gözleri de kamaştırıyor. İTO seçimleri için yarışan İbrahim Çağlar, rakibini destekleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) istifa ediyor. Üstelik Çağlar MÜSİAD'ın kurucularından biri.

'ÇAĞLAR KARDEŞİMİZ'
İbrahim Çağlar'ın MÜSİAD'dan ayrılmak için bir dilekçe verdiğini doğrulayan MÜSİAD Başkan Yardımcısı Yusuf Cevahir, "İbrahim Çağlar sıradan bir üyemiz değil. Uzun süredir yönetimde bulunuyor. Hassasiyetimizin biraz daha fazla olması gerekiyor. Çok yakın bir kardeşimiz" dedi. Arzularının İbrahim Çağlar'ın bu isteğini durdurması olduğunu söyleyen Cevahir, seçimlere tek aday girmesini istiyor. "Daha önce beyan ettik. Murat Yalçıntaş'ın arkasında dik duruyoruz" diyen Cevahir, aynı şemsiye altında beraber çalışmak istediklerini söyledi. İbrahim Çağlar'ın böyle bir hamle ile seçimlerde oy kaybedip kaybetmeyeceği sorusuna Cevahir'in cevabı ise "Hiçbir şey kaybetmese bile prestijini kaybeder. Biz şu andaki hadisenin sadece olmamasını temenni ederiz" dedi. 23 Şubat'ta meslek komiteleri ve yeni meclisini belirleyen İTO'da meclisin ilk toplantısı 28 Şubat'ta yapılacak.