kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Güneş enerjisinde 1 megavatlık yatırım 30 kişiye iş demek'

EVRİM ERGİN
27.02.2009
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, güneş enerjisine yapılacak her 1 megavatlık yatırımın 20'si yatırım sürecinde 10'u da daimi olarak 30 kişiye istihdam kapısı olacağını söyledi..
İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen, 2. Güneş Enerjisi, 3. İzolasyon ve 4. İstanbul Boya Fuarı dün açıldı. 1 Mart tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak fuarın açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler yaptı. Güler yaptığı konuşmada "Güneş enerjisi konusunda projelerin hayata geçmesi halinde enerji bakımından bağımsızlığımızı tüm ülkelere göstereceğiz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlığımızı gösterdiğimiz gibi. Güneş enerjisi Türkiye'nin enerji bağımsızlık savaşında en önemli konuların başında geliyor" dedi. Yenilenebilir enerji konusunda önemli adımlar attıklarını, suları boşa akan bin 600 derede projeler başlattıklarını anlatan Güler, "6 Keban Barajı yapıyordu. Rüzgar enerjisi konusunda Avrupa da 35 ülke arasında sonuncuyduk, şimdi 11'inci olduk. Bu arada peş peşe rüzgar tribünleri de açıyoruz" diye konuştu. Bakan Güler daha sonra güneş enerjisi ile ilgili yatırımları ve uygulamaları bulunan pek çok firmanın standını ziyaret etti.

ENERJİ İSTİHDAM KAPISI
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda Türkiye'nin diğer ülkelerden daha önce hareket ettiğini belirtti. Bu konunun istihdama da faydalı olacağını belirten Güler, "Güneş enerjisinde her 1 megavatlık yatırım 10 kişiye kalıcı istihdam, inşaatı sırasında ise 20 kişiye istihdam olanağı sağlıyor" dedi. Hem binalarda, hem de açık alanlarda güneş enerjisi ile ilgili üretim tesisleri kurulması ile ilgili çok büyük bir talep bulunduğunu anlatan Bakan Güler, "Bizde saha da boş, ihtiyaç da çok. Bu konuda hep beraber çok önemli bir birliktelik oluşturabiliriz" dedi. Son günlerde yüzde 90'a varan enerji tasarrufu sağladığını iddia eden Baytek firmasının nano bor ile ilgili buluşunu da değerlendiren Güler, "Yüzde 90 rakamı doğru mu bilmiyorum. Ancak uygulaması önemli avantajlar sağlayabilecek bir sistem. Yenilikleri uygulayan her yatırımcı bizi memnun eder" dedi.

30 İSTİHDAM

Güneş enerjisi Türkiye'nin enerji bağımsızlığı savaşında en önemli konuların başında geliyor.

ülkelere Savaşı'nda gibi. bağımsızlık başında Bu alanda yapılacak her bir megavatlık yatırım 30 kişiye istihdam sağlıyor.

Türkiye rüzgâr enerjisinde 11. oldu