kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rekabet Kurumu'ndan 10 bin işletmeye mektup

ANKA
Giriş Saati : 27.02.2009 11:47
Güncelleme : 27.02.2009 18:44
Yeni Haber
Rekabet Kurumu, rekabet kültürünün yaygınlaştırılması, rekabet konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla on binin üzerindeki işletme yöneticisine mektup gönderdi.

Çok geniş bir bölümüne ulaşması hedeflenen "2009 Rekabet Mektubu", Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı imzasıyla on binin üzerinde adrese gönderildi. Mektup, içinde bulunulan dönem itibariyle, rekabetçi açıdan önemli görülen genel bir değerlendirmeyi ve bazı hatırlatmaları kapsadı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, "4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"un teknik dilden arındırılarak, sadeleştirilmiş üslupla anlatıldığı mektupta, rekabetin, kaynakların etkin kullanımı, ekonominin büyümesi, toplumsal refahın artması gibi konulardaki olumlu etkilerine değinildi. 4054 Sayılı Kanunda yapılan değişiklikle uygulanmaya başlanan pişmanlık düzenlemesine, hangi eylem, davranış ve anlaşmaların rekabet ihlali kabul edildiğine dair genel bilgilere de yer verilen mektupta, kartelleşmenin "toplumun refahından ve huzurundan çalmak" olduğu vurgulandı.

Rekabet Kurumu'nun özelleştirme sonrası rekabetçi ortam sağlanmasındaki katkılarının önemine de işaret edilen mektupta, Kurum tarafından hazırlanıp ilgili sektörlerde olumlu etki yaratan sektör raporlarına da gönderme yapılarak, "rekabet savunuculuğu"nun önemi ifade edildi.

Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, çeşitli toplum kesimlerine ulaşması planlanan mektupta, küresel kriz konusuna da değindi. Yaşanın krizin, kuralsız serbestliğin nelere mal olacağının yanı sıra hukuk, ahlak ve sorumluluk temelli rekabet etmenin de ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Posta ve elektronik posta yoluyla 30 Ocak 2009 Cuma günü gönderilmeye başlanan Mektup, ilk etapta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığıyla tüm oda ve borsalar ile yaklaşık on bin tüzel kişiliğe, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) üyesi tüm esnaf ve sanatkar odalarına gönderildi. İş dünyası temsilcilerince kurulan yaklaşık bin dernek de Rekabet Mektubun gönderildiği kesim içinde yer aldı. Rekabet Mektubu, içeriği ve gönderildiği kesim konusunda bilgi vermek amacıyla Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri ile kamu yöneticilerine de gönderildi.