kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bu karar Hüseyin Üzmez'i üzecek

ANKARA
27.02.2009
Anayasa Mahkemesi, cinsel saldırıyla beden ve ruh sağlığını bozanlara ağır ceza getiren TCK maddelerinin iptalini reddetti..
Anayasa Mahkemesi, cinsel saldırı sonucunda, mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulması halinde, sanığa ağır cezalar verilmesini hükmeden yasa hükümlerinin iptal istemini reddetti. Yüksek Mahkeme dünkü oturumunda TCK'nın "küçüklere karşı cinsel saldırı sonucu mağdurun ruh ve beden sağlığının bozulması halinde sanığa 15, aynı suçun büyüklere yönelik işlenmesi durumunda 10 yıldan az ceza verilemeyeceğini düzenleyen hükümlerinin iptal istemini ele aldı. Mahkeme, TCK'nın 102 / 5 ve 103 / 6'ncı maddelerinde düzenlenen bu suçun anayasaya aykırı olmadığı sonucuna vardı.

ÜZMEZ'LE İLGİLİ
Anayasa Mahkemesi ayrıca, TCK'nın, "15-18 yaş arasında olanlarla rızasıyla da olsa cinsel ilişkide bulunanlara şikâyet üzerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini" düzenleyen 104'üncü maddesinin de iptal istemini reddetti. Özellikle 103'üncü maddedeki "cinsel istismar sonucu çocuğun ruh ve beden sağlığının bozulması halinde sanığa 15 yıldan az ceza verilemeyeceği"ne ilişkin düzenlemenin iptal isteminin reddedilmesi, Bursa'da 15 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Hüseyin Üzmez'in durumu ile ilişkilendirildi. Anayasa Mahkemesi'nin kararı "iptalin reddi" şeklinde olduğu için Üzmez'in yasa karşısındaki durumunda bir değişiklik olmadı. Adli Tıp Kurumu, B.Ç.'nin beden ve ruh sağlığının bozulduğuna karar verirse Üzmez yine, 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına mahkûm olabilecek.