kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Ergenekon'' davası pazartesi gününe ertelendi

Giriş Saati : 27.02.2009 20:41
Güncelleme : 27.02.2009 23:28
Yeni Haber
''Ergenekon'' davasının görülmesine 2 Mart Pazartesi günü devam edilecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşmasında, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, alınan kararları açıkladı.

Bilim Araştırma Vakfı yetkilileri Cem Sedat Altan ve Tarkan Yavaş'ın müdahillik talebinde bulunduğunu hatırlatan Mahkeme Heyeti, dosya içeriğine göre Vakıf tüzel kişiliği ve yöneticilerine yönelik herhangi bir zararın oluştuğuna ilişkin yeterli ve somut bir delil bulunmadığı anlaşıldığından talebin reddine karar verdi.

Mahkeme Heyeti, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel hakkında avukat Hasan Basri Özbey'in suç duyurusunda bulunulması talebini reddederek, bu konuda bireysel başvuruda bulunulabileceğini bildirdi.

Tutuksuz sanıklardan Serhan Bolluk'un bir davasının görülmekte olan bu dosya ile birleştirilmesine avukatın yaptığı itirazı da kabul etmeyen Mahkeme Heyeti, sanıklardan Mete Yalazangil'in gelen raporlarının Adli Tıp Kurumuna gönderilerek, yeni bir rapor alınmasını hükme bağladı.

Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin'in talebi doğrultusunda 26 Şubat 2009 tarihli 32. Gün adlı televizyon programının kasetinin İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğünden istenmesini karara bağlayan Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Mart Pazartesi saat 09.30'a erteledi.