kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CENAZEDE İZDİHAM .... Malatya Hekimhan'da toprağa verilen Behçet Oktay'ın cenaze namazı, izdiham nedeniyle camide değil Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki okulun bahçesinde kılındı. Törene Emniyet ve Özel Harekât'tan üst düzey yetkililer ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Gece yarısı gelen telefon 'Görevden alındın' diyordu

Kadir ERCAN-Tahir ÖZÇELİK SABAH
27.02.2009
Behçet Oktay'ın intihar gecesi birlikte yemek yediği işadamı Murat Öztürk, "Behçet Ağabey'e gece yarısı görevden alınacağına ilişkin üst düzey bir emniyet yetkilisinden telefon geldi" dedi..
Önceki gün intihar eden Emniyet Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay, son yolculuğuna memleketi Malatya Hekimhan'dan uğurlandı. Oktay'ın cenaze töreninde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atılırken, Oktay'ın kabri başına da Türk bayrağı dikildi. Oktay'ın cenazesi Hekimhan'daki aile kabristanında binlerce kişini katıldığı cenaze törenin ardından defnedildi. Cenaze, Hekimhan Sokullu Mehmet Paşa Camisi'ndeki öğle namazı aşırı kalabalık nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önündeki okulun bahçesinde kılındı. Hekimhan'daki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlıklar adına çelenk gönderildi. Oktay'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi Hekimhan Mezarlığı'na omuzlarda taşınarak götürüldü. Bu sırada ellerinde 10 metrelik Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.

GECE GELEN TELEFON
Behçet Oktay'ın intihar ettiği gece onunla birlikte yemek yiyen işadamı arkadaşı Murat Öztürk, muhabirimize "Behçet Ağabey'e gece yarısı Emniyet Genel Müdürlüğü üst düzey bir yetkilisinden telefon geldi. O telefon üzerine Behçet ağabeyin morali aniden bozuldu. Telefondan hemen sonra öğrendiğime göre telefon açan kişi kendisinin görevden alınacağını bildirmiş. Onun intiharında bu etkili olabilir. Araştırın" diye konuştu. Oktay'ın kızkardeşi Zeynep Oktay, "Ağabeyim intihar etmedi o şehit oldu. İntihar diye yazmayın" dedi. Oktay'ın 78 yaşındaki babası Muhammed Oktay, bir süre oğlunun tabutuna sarılarak dua etti. Oktay'ın eşi Şengül Oktay, oğulları Mehmet Togan, Burak ve kızı Gökçen, cenazede güçlükle ayakta durdu.